Elya Baskin 73 let


Elya Baskin se narodil do ruské židovské rodiny. Navštěvoval a také absolvoval Ruskou akademii divadelního umění a v roce 1976 se mu podařilo emigrovat do USA.

Jeho první větší role byla po boku Robina Williamse ve filmu Moskva na Hudsonu (1984), po které se dostal do hlubšího povědomí diváků a 2010: Druhá vesmírná odysea (1984), která vyšla ve stejném roce, jeho kariéře jenom pomohla. V následujícíh letech ho čekalo mnoho známých i neznámých filmů, ale do paměti filmových fanoušků se na dlouhou dobu zapsal díky malé velké roli v Spider-Manovi 2 a 3, kde ztvárňuje legendárního pana Ditkovitche, věčně činži vymáhajícího domovníka Petera Parkera.

Za ženu má Marinu Baskin, se kterou má dceru. V poslední době se víc objevuje v seriálech, a to hlavně když je zapotřebí do role obsadit nikoho jiného než typického Rusa.


11.8.1950
Riga, Lotyšsko, Sovětský svaz
Elya Baskin csfd

Deadly DrawAmerican DreamI Love UsLegacySupervizedSilent ScreamsThe HiveJimmy P.Transformers 3Across the Line: The Exodus of Charlie WrightAndělé a démoniSay It in RussianSpider-Man 3The DukesColor of the CrossStarší synConfessions of a Pit FighterŠoféřiSpider-Man 2Před svatbou ne!Nepolapitelný virusTřináct dníRudé komandoŘíjnové nebeAir Force OneAustin Powers: ŠpionátorTo je vražda, napsala: Cestou na jihozápadAgent WC 40ZálesákMilostná aféraNew York SkyrideDobrodružství létající okurkyHlubinná hvězda šestNepřátelé: Příběh láskyTrue BlueSplněné přáníZitsBojová akademieJméno růžeMy TownZlaté pěstiAmbasáda2010: Druhá vesmírná odyseaMoskva na HudsonuVyzvednutí TitanikuButch a Sundance: ZačátkyByl jsem při tomNejvětší milovníkTri dňa v MoskvěNi slova o futboleThe Rookie: FedsVe jménu vlastiPaní ministryně


Aktualizace osobnostního profilu Elya Baskin: 1.4. 2024 03:04