Jude Ciccolella 77 let


Richard Jude Ciccolella je americký herec především charakterních rolí. V titulcích filmů je veden jako Jude Ciccolella.

Po vystupování v různých seriálech jako LAW AND ORDER, NYPD BLUE, CSI:NY a ER, vzal Ciccolella guest roli v seriálu 24. V první a druhé sezóně /2001-2003/ hrál postavu Mikea Novickiho, šéfa zaměstnanců presidenta Davida Palmera, kterého ztvárnil Dennis Haysbert. Jako další guest roli ztvárnil postavu ředitele Raymonda v americkém televizním sitcomu EVERYBODY HATES CHRIS /2005-2009/. Nicméně, v posledních osmi episodách 4. sezóny byla jeho postava Mikea Novicka nahrazena jiným hercem.

V roce 1992 se objevil v dramatu Jamese Foleye a Davida Mameta GLENGARRY GLEN ROSS v roli detektiva, který přihlížel hádce o dluh 6.000 dolarů mezi Al Pacinem a Kevinem Spaceym. Ciccolella se mihl v episodě “Tool and Die” dětského seriálu společnosti Nickelodeon THE ADVENTURES OF PETE AND PETE, kde hrál postavu učitele obchodní třídy jehož chybějící levá ruka je předmětem klepů a pomluv. V episodě „Road Warrior“ v třetí sezóně, už ale opět jeho postavu hrál někdo jiný. V roce 2007 hrál guest roli v krimi seriálu společnosti NBC, LIFE. Objevil se taky ve filmu THE WAGER /2007/. V roce 2008 získal roli v 6. sezóně seriálu NCIS jako tajemník námořnictva, ve které se pak objevil o dva roky později v 8. sérii.

V Christian Brothers Academy byl hvězdou hned tří sportů – fotbalu, basketbalu a baseballu a každým rokem co hrál, byl v All Stars teamu. Má titul B.A. z filosofie na Brown University. Je taktéž sólovým hudebníkem a performerem, který vydal již své čtvrté CD. Je ženatý s herečkou Sylvou Kelegian.


11.3.1947
Burlington, Vermont, USA
Jude Ciccolella csfd

1Krásná a zvrácenáToxinEvent 15The GauntletJak vyloupit spermabankuStealing RosesServing Up RichardStolenJuliePředtuchaThe WagerPanna z JuarezuWorld Trade CenterÚžasný denCode BreakersSin City - město hříchuThe L.A. Riot SpectacularManchurianský kandidátMillion Dollar BabyTerminálCesta úspěchuDaredevilHlava státuKašlu na láskuStar Trek X: NemesisTěžký zločinWashington HeightsBezva poldaGloriaMercuryMilovanáHarrisonův případSoumrak nad ManhattanemDámská jízdaHořlavinaThe KeeperŠílená láskaDetektiv Janek: Dům smrtiVykoupení z věznice ShawshankKonkurentiVražedný plánŠéfMěsto nadějeDetektiv Janek: Dvojí odhaleníV šachuVelitelkou v pekleCritical ConditionPovedená rodinkaBezvýznamnostBrassOut of the DarknessSmrtonosná zbraňNámořní vyšetřovací služba: New OrleansCloser: Nové případyMatador


Aktualizace osobnostního profilu Jude Ciccolella: 30.10. 2023 11:53