Beverly D'Angelo 72 let


Půvabná blondýnka s bledě modrýma očima a charakteristickým předkusem proslula nejvíce rolí skeptické manželky Clarka Griswolda v podání Chevy Chase ze série BLÁZNIVÝCH DOVOLENÝCH z produkce humoristického magazínu National Lampoon. Dcera úspěšných muzikantů dezertovala v sedmnácti od studia umění ve Florencii a odjela do Kanady, kde se nějaký čas živila zpíváním po kavárnách a barech a vystupovala s rockovou kapelou. V polovině 70. let si zahrála v regionální divadelní produkci a svým výkonem na sebe upoutala pozornost producentů, kteří jí jako jediné ze souboru dali šanci na Broadwayi.

V roce 1991 si zahrála hlavní roli v dramatu Neila Jordana MIRACLE a nějakou dobu pak s Jordanem žila (předtím žila mj. s Milošem Formanem). Z jejích dalších známějších snímků v nichž měla větší role jmenujme komedie ÁRIE, DůM VESELÝCH DUCHů s Peterem O´Toolem, KDYŽ MÁ MUŽ PROBLÉMY s Jackem Nicholsonem či BLESKOVÝ JACK s Paulem Hoganem a dramata OKO ZA OKO či KULT HÁKOVÉHO KŘÍŽE. V roce 1997 se dala dohromady s Al Pacinem, s nímž má dvojčata, o která se od svého rozchodu s ním krátce po jejich narození vytrvale soudí. Za svoje výkony v televizní TRAMVAJI DO STANICE TOUHA a PRVNÍ DÁMĚ COUNTRY MUSIC byla nominována na ceny Emmy a Zlatý glóbus za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli.


15.11.1951
Columbus, Ohio, USA
Beverly D'Angelo csfd

Masha's MushroomThe Good HouseŠílená nocFrat PackJednorožecJako dámaUnder the BedDreamlandWakefieldBláznivá dovolenáHřebík v hlavěProroctví láskyLikvidátořiThe Good MotherVánoční koleda pro CindyMoje ShakeyAussie and Ted's Great AdventureBlack Water TransitDomácí mazlíčekZahulíme, uvidíme 2Bitva o planetu Terra 3DImperfect UnionOrangesGamersNašli mě našiHair HighPánem svého koutkuHappy BirthdayLetní vzplanutíNa hraněWomen in FilmVšechny moje láskyLanskySugar TownIlluminataKult hákového křížeMerchants of VenusWith Friends Like These...Bláznivá dovolená v Las VegasNebojácný MontyThe Good LifeZkurvená nudaEdie & PenLove AlwaysOko za okoPolibek vdovySweet TemptationBláznivá vychovatelkaTalking withBleskový JackDokonalé spiknutíPterodactyl Woman from Beverly HillsVražda v Beverly HillsDva životy jedna smrtJudgment Day: The John List StoryThe Parallax GardenKdyž má muž problémyProces: Cena za vášeňZtracené dítěOsamělá srdce


Aktualizace osobnostního profilu Beverly D'Angelo: 1.11. 2023 03:00