Frank Dillane 32 let


Anglický herec Frank Dillane se narodil 21. dubna 1991 v hlavním městě Spojeného království, Londýně. Vyrůstal v londýnském Brixtonu, než se s rodiči přestěhovali do města Forest Row ve Východním Sussexu. Je míšencem, přestože to na jeho vzhledu není k poznání. Matka, černoška, se jmenuje Naomi Wirthner a je ředitelkou divadelní společnosti Barebones Project. Jeho otec Stephen Dillane je čistě britského původu a pracuje jako herec. Po Frankovi se Naomi a Stephenovi narodil ještě syn Seamus.

Se skvělým maturitním vysvědčením přijali Franka na prestižní hereckou školu Royal Academy of Dramatic Art, ta je známá převážně pod zkratkou RADA. Z této univerzity odpromoval s titulem Bachelor of Arts in Acting v roce 2013. A přestože nikdo ze studentů nemá povoleno během studia natáčení, byla Frankovi umožněna o letních prázdninách roku 2011 výjimka. Vznikl s ním tak snímek PAPADOPOULOS & SONS.

Kromě několika divadelních představení se po dokončení studia dostal například k historickému filmu V SRDCI MOŘE a zamířil také na televizní obrazovky. Menší role mu byla nabídnuta v seriálu sourozenců Wachowských, SENSE8, a jednu z hlavních rolí ztvárnil v roce 2015 také ve spin-offu k úspěšnému seriálu ŽIVÍ MRTVÍ, ten nese název ŽIVÍ MRTVÍ: POČÁTEK KONCE.


21.4.1991
Londýn, England, Velká Británie
Frank Dillane csfd

Viena and the FantomesJak stvořit dívkuAstralV srdci mořePapadopoulos & SonsHarry Potter a Princ dvojí krveVítejte v SarajevuNestvůra z EssexuJá, společniceŽiví mrtví: Počátek konceOsmý smysl


Aktualizace osobnostního profilu Frank Dillane: 2.11. 2023 22:06