Ken Annakin (1914 - 2009)


Anglický režisér, původním povoláním daňový úředník. Do II. světové války žil střídavě na Novém Zélandu, v Austrálii a v USA, kde se protloukal v různých profesích. Po návratu do Anglie prodával auta a zkoušel také novinařinu. V této profesi ho učarovalo natáčení s kamerou. Za II. sv. války působil jako kameraman a válečný zpravodaj.

U tohoto režiséra udivuje pestrost žánrů, které točil a mnohé z titulů časem nezestaraly a dodnes je uvádějí televize po celém světě.


10.8.1914
Beverley, Yorkshire, England, Velká Británie
22.4.2009
Beverly Hills, Los Angeles, California, USA
Ken Annakin csfd

Genghis Khan: The Story of a LifetimeGengis KhanNová dobrodružství Pippi PunčochatéThe Pirate MovieCheaper to Keep HerHry bez pravidelŽelezná maskaMurder at the Mardi GrasThe PiratePaper TigerVolání divočinyNa řvoucích strojích do Monte CarlaThe Biggest Bundle of Them AllDlouhý soubojBitva v ArdenáchBáječní muži na létajících strojíchPráskačiAndělé spásyNejdelší denThe Fast LadyHellions, TheVery Important PersonŠvýcarský RobinsonThird Man on the MountainNor the Moon by NightNa druhou stranu mostuLoser Takes AllTři muži ve člunuValue for MoneyThe SeekersYou Know What Sailors AreMeč a růžePříběh Robina Hooda a jeho družinyThe Planter's WifeHotel SaharaDouble ConfessionTrioLandfallThe Huggetts AbroadVote for HuggettHere Come the HuggettsMirandaQuartetZastávka smrtiJak se lidé ženíFenlandsIt Began on the ClydeWest RidingDisneylandThe Walt Disney Comedy and Magic RevueFreedom RadioThe Wonderful World of DisneyThe 100 Greatest War FilmsRent-a-Person


Aktualizace osobnostního profilu Ken Annakin: 1.11. 2023 11:09