Werner Possardt (1951 - 2004)


Německý herec, scénárista a režisér se narodil v bavorském Schwabmünchenu. Po vystudování divadelního oboru na herecké škole v Bochumi hrál v různých městských divadlech. Před filmovou kamerou se poprvé objevil v roce 1977 v dokumentárním filmu NĚMECKO NA PODZIM režiséra Rainera Wernera Fassbindera. Jako herec se objevoval převážně v seriálech, přičemž český divák si ho vybaví především díky roli Petra Berwitze v seriálu CIRKUS HUMBERTO, natočeném na motivy románů Eduarda Basse. Dále ztvárnil menší roli prokurátora Lederera v epizodě Tým seriálu DOBRODRUŽSTVÍ KRIMINALISTIKY.

Již na přelomu 70. a 80. let založil producentské společnosti Dr. Muschnik Filmproduktion a Calypso-Filmproduktion. Jako producent spolupracoval na více jak 20 titulech. Ze zdravotních důvodů však musel v roce 2000 vyhlásit na produkční společnosti úpadek. Celý život měl zdravotní problémy s ledvinami a musel se podrobit transplantaci.

Werner Possardt předčasně zemřel na konci roku 2004, když trávil dovolenou na thajském ostrově Phuket. Během ničivé vlny tsunami byl těžce zraněn a o pár dní později ve věku 53 let těmto zraněním podlehl. Zanechal po sobě manželku a dvě děti.


12.4.1951
Schwabmünchen, Bavorsko, Západní Německo
31.12.2004
ostrov Phuket, Thajsko
Werner Possardt csfd

Pravda přijde nakonecFrau für gewisse Stunden, EineLindenstraßeDie SchwarzwaldklinikDobrodružství kriminalistikyCirkus HumbertoDetektivbüro RothNěmecko na podzimVlak smrtiDie Fremde in meiner BrustDer VenusmörderXaver5 Flaschen für AngelikaStrommberg - Die letzte NachtDer Sonnenhof


Aktualizace osobnostního profilu Werner Possardt: 1.11. 2023 02:22