Alexandra Lamy 52 let


Alexandra Lamy navštěvovala konzervatoř v Nîmes a Cours Florent. V roce 1995 získala roli v TV sitcomu LA CROISIÈRE FOLL'AMOUR. V letech 1999-2003 zazážila po boku Jeana Dujardina v původem kanadské TV komediální sérii UN GARS, UNE FILLE, která byla ve Francii velmi oblíbená a proslavila ji. S Dujardinem zde ztvárnili postavy Jeana a Alexandry alias Loulou (Dujardin) a Chouchou (Lamy), které nakonec skončí jako pár, stejně jako oba herci po skončení natáčení. Dále se Alexandra Lamy věnovala především divadlu a televizní produkci. V roce 2004 byla nominována na cenu Molières v kategorii ženský herecký objev za svůj výkon ve hře Théorbe.

Alexandra je starší sestrou herečky Audrey Lamy. Z manželství s původem švýcarským hercem Thomasem Jouannetem (trvalo v letech 1995-2003) má dceru Chloé (1997). V roce 2009 se provdala za Jeana Dujardina.


14.10.1971
Alès, Gard, Francie
Alexandra Lamy csfd

Alibi na klíč: Den DPokoj zázrakůZodi et Téhu, frères du désertTestUn tour chez ma filleCalamity - dětství Marthy Jane CannaryI Love You CoiffureNový začátekRodinu si nevyberešChamboultoutConvoi exceptionnelLe PoulainLáska bez bariérNos patriotesPar InstinctVyber si!7 jours pas plusAž odejduNávrat k mé matceVincent a konec světaBisJamais le premier soirZe všech silCendrillon au Far WestL'oncle CharlesNevěrníciSteskem šílenýPossessionsA.D.A.: L'argent des autresRickyRychlejší než vlastní stínModern LoveCherche fiancé tous frais payésDeux sur la balançoireMravenčí polepšovnaOn va s'aimerBrice de NiceDalší, prosím!Nepostradatelný pomocníkVive la vieLivraison à domicileRien que du bonheurMes amisUn malade en orKiller CoasterUne chance de tropLes 100 plus grands...Un gars, une fille


Aktualizace osobnostního profilu Alexandra Lamy: 8.11. 2023 17:45