Deborah Ann Woll 39 let


Deborah Ann Woll, narozená 7. února 1985, je americká herečka dosud známá díky úspěšnému seriálu HBO, PRAVÁ KREV (2008), kde hraje velmi mladou upírku Jessicu Hamby. Deborah, jejíž rodina má kořeny v Irsku a Německu, vyrostla v Brooklynu, v New Yorku, kam chodila na střední školu zřizovanou Packer Collegiate Institute. Úspěšně dokončila Jihokalifornskou univerzitu a přestěhovala se do Los Angeles. Její matka je učitelka dějepisu na Berkeley Carroll School v Brooklynu, v New Yorku.

Nedávno dokončila natáčení MOTHERS'S DAY (2010), režírovaného Darrenem Lynn Bousmananem, kde si střihla rovnou hlavní roli. Epizodní roli získala také ve snímku LITTLE MURDER (2010) jako postava Molly. Momentálně se dokončují filmy pro rok 2011: SOMEDAY THIS PAIN WILL BE USEFUL TO YOU, SEVEN DAYS IN UTOPIA a THE MASTER, a i zde najdete její jméno v závěrečných titulcích, z čehož první dva jmenované pro ni znamenaly další hlavní role. Ve snímku CATCH .44 (2010) si zahrála po boku Bruce Willise, který ve filmu radikálně změní osud nejen jejím sestrám ale i jí. Jak je vidět, s klidným srdcem se dá říci, že její raketový vzestup v kariéře má právě na svědomí seriál HBO, PRAVÁ KREV (2008) a její sexy role upírky s jahodově blond dlouhými vlasy.

Partner Deborah, Edward "E.J." Scott, trpí vzácnou genetickou nemocí choroideremií, která člověka pomalu ale jistě dovede k úplné slepotě. Díky své popularitě se Deborah snaží získat veškeré prostředky k boji proti této nemoci. Herečka se nechala slyšet, že E.J.ův statečný boj s nemocí jí byl inspirací pro její vlastní boj s celiakií, nemocí, která ji znemožňuje přijímat a trávit lepek obsažený téměř v každé obilnině, potažmo v širokém spektru lidské potravy.

V roce 2009 získala ocenění od Satellite Awards za zvláštní přínos v seriálu PRAVÁ KREV (2008) a o rok později byla nominována jako nejlepší seriálová herečka na Screen Actors Guild Awards.


7.2.1985
Brooklyn, New York City, New York, USA
Deborah Ann Woll csfd

DeborahIda RedÚniková hra: Turnaj šampiónůÚniková hraSilver LakeForeverThe Automatic HateMeet Me in MontenegroHighland ParkRuby SparksCatch .44Malá vraždaSeven Days in UtopiaUn giorno questo dolore ti sarà utileMother's DayRuka mrtvého mužeQuantum LeapRelics and RaritiesThe PunisherDaredevilThe DefendersCritical RoleTrue Blood: Pravá krev


Aktualizace osobnostního profilu Deborah Ann Woll: 17.11. 2023 17:00