Leticia Dolera 42 let


Katalánská herečka Leticia Dolera se narodila 23.10. 1981 v Barceloně. Po střední škole odjela do Los Angeles, kde vystudovala herectví na filmové škole známého režiséra a pedagoga Juana Carlose Corazzy. V Americe se také věnovala studiím tance,zpěvu a jazzu.

Po řadě televizních filmů se vrací na plátna kin až v roce 2009 a to hned ve dvou filmech. V bláznivé parodii SPANISH MOVIE a hororu IMAGO MORTIS. V roce 2010 si jí známý režisér Paco Plaza vybral do svého krátkometrážního hororu LUNA DI MIELE, LUNA DI SANGUE, tento krátkometrážní film byl tehdy vlastně ještě utajovaným scénáristickým konceptem k pokračování legendárního filmu REC (2007) a REC 2 (2009), které Paco Plaza režíroval spolu s Jaume Balaugerem. Tím se vlastně dostáváme k její zatím nejslavnější roli, když v roce 2012 ztvárňuje hlavní roli nevěsty Clary v dlouho očekávaném filmu Paca Plazy [REC]³ Génesis. Tato role jí zatím nejvíce proslavila a dostala její tvář do širšího povědomí publika i mimo Španělsko.

Leticia miluje tanec, zpěv,herectví a modeling. Objevila se na přední stránce časopisu Channel, kde pózovala ve svatebních šatech situovaná do podoby Mrtvé Nevěsty z filmu režiséra Tima Burtona. Momentálně natáčí historický film HOLMES, MADRID SUITE, kde si zahraje společně s hlavní hrdinkou filmů REC a REC 2 Manuelou Velasco.

Leticia je prozatím svobodná a bezdětná, její vášeň je její práce, která vede k její čím dál větší popularitě po celém světě.


23.10.1981
Barcelona, Barcelona, Cataluña, Španělsko
Leticia Dolera csfd

¿Qué te juegas?VeronikaJak být normálníNevěstaKamikazeLos últimos díasVioletHolmes & Watson, Madrid DaysREC 3: PočátekKënuZ tvého okna do méhoCuatro estacionesKruhImago MortisSpanish MovieWendy placa 20957Espejo, ElMrtvá ruko, zaklepejPrime TimePodezřelá partaStánkařSemen, una historia de amorBesos de gatoProkletá ArgentinaThe Emperor's WifeDruhá strana posteleBellas durmientesNoche de ChicasVida perfectaDoma (Španělsko)Paquita SalasThe Nightmare Worlds of H.G. WellsCitesThe Trials of Jimmy RosePenny DreadfulNa lodiGuante blancoMalé rodinné vraždyLos SerranoEl comisarioHospital CentralAl salir de clase


Aktualizace osobnostního profilu Leticia Dolera: 17.11. 2023 17:03