Josef Blažek 44 let


Narcistní a elitářský filmový a komiksový maniak a tvůrce, fantasmagor a hračička, vláčený sem a tam vlastní přebujelou a roztěkanou kreativitou. Stále ještě nosím v hlavě šrapnely z videoboomu a komiksboomu v první polovině 90. let. Od té doby krvácím do mozku, ale litovat mě nemusíte, je to krásné zranění a bude to i krásná smrt.

Od té doby si ve volném čase plichtím své bizarní filmové a komiksové scénáře, které se za pomoci přátel pokouším se střídavým úspěchem realizovat. V roce 2006 jsem založil LudovicoFilm, mou malou hru na filmovou společnost, a téhož roku jsem pod její hlavičkou natočil svůj oficiální debut TĚLO. Vláčné experimentální dílko, inspirované sedmdesátkovými shock-exploatačními snímky, u kterého jsem se seznámil se svým dvorním hercem Tomášem Mannem.

O rok později k němu přibyla i záměrně technicky mizerná a dějově retardovaná oslava filmového braku, béčková groteska CYBORG CHEERLEADER. Žádný z filmů díru do světa neudělal a následující snímek, hongkongskými střílečkami načichlý hravý akčňák KILLEŘI, natočený v roce 2008, bohužel skončil z různých důvodů u ledu. Mizérii dovršil pracovitý, ale neplodný rok 2009.

Na jaře 2010 ale přišla rehabilitace a satisfakce - souběžně měl premiéru horor CASA CARNIVORA a magazín CREW otiskl rovněž hororový komiks TŘÍDA SMRTI podle mého scénáře, se kterým jsem předtím vyhrál jejich scenáristickou soutěž. Všeobecně kladně přijatá CASA se pak zakousla do řady festivalů, ukořistila na nich několik ne bezvýznamných cen a celý rok pak běžela jako předfilm v pražském kině Aero.


1.2.1980
Brno, Československo
Josef Blažek csfd

Noc v Myší dířeKaskadéři s.r.o.Pionýři hororu 2Hladová řekaPoslední slovaNeotvírej!To není moje sestra!Třída smrtiodpad!Nebojte se do knihovnyCasa CarnivoraCyborg Cheerleader: Fuckdown in Hockey Mask CampTěloPionýři hororuVladimír Kiseljov: Obrazy srdeční hudbyThe Blaster


Aktualizace osobnostního profilu Josef Blažek: 11.11. 2023 13:52