Eva Grimaldi 62 let


Verona je město v severní Itálii v oblasti Benátsko a je také rodným městem italské herečky Evy Grimaldi. 7. září 1961, se tu budoucí italská filmová a televizní herečka narodila pod jménem Milva Perinoni.

Eva hrála dále v roli Elys Trumbo v akčním snímku COBRA NERO (1987), jako Huc v komedii MIA MOGLIE E UNA BESTIA (1988) či jako Marie Anna Elise Bonaparte v biografickém snímku PAGANINI (1989). V roce 1991 se představila jako Berenice Rondi v dramatu PER SEMPRE (1991) a po boku Paola Villaggia se objevila i ve smutné komedii Maria Monicelliho CARI FOTTUTISSIMI AMICI (DRAZÍ, ZATRACENÍ PŘÁTELÉ) 1994. To je jen výčet několika rolí do roku 1995. Tento rok odchází Eva do Francie, kde natáčí akční komedii (obsazení Gérard Depardieu, Christian Clavier) LES ANGES GARDIENS (1995). Eva se v tomto období stává tváří pro reklamu Calvin Klein.

Po návratu do Itálie hrála v úspěšných komediích jako například Parrentiho PAPARAZZI (1998) s Massimem Boldim a Christianem De Sicou, druhý jmenovaný pak režíroval komedii SIMPATICI E ANTIPATICI (1998), kde hrála Eva Michelu. Více se však po návratu věnovala tvorbě televizní, což trvá až dodnes.

Na divadelních prknech úspěšně spolupracovala Eva s Pierem Francescem Pingitorem ve hře BUONANOTTE BETTINA či v komedii Pina Ammendoly UOMINI TARGATI EVA (1997). Tato komedie měla více než 100 repríz v Teatro Salone Margherita v Římě. V letech 2004 a 2005 to byla spolupráce s Antoniem Gulianim - CHE FINE HA FATTO CENERENTOLA? a BRAVI A LETTO.


7.9.1961
Verona, Benátsko, Itálie
Eva Grimaldi csfd

Il mio uomo perfettoRespiriBabbo Natale non viene da NordDomani è un'altra truffaUmění milovatOcchi verde velenoLa casa delle beffeUn bacio nel buioLadri si diventaPaparazziSimpatici & antipaticiLadri si nasceLa signora della cittàStrážní anděléDrazí, zatracení přáteléBronzová těla 2Úctyhodná žena IICattive ragazzeMutande pazzeBronzová tělaL'angelo con la pistolaPer sempreÚctyhodná ženaAlcune signore per beneDelta Force Commando 2: Tajná miseGalantní dámyNebudu vám už na obtížTiché dny v ClichyLa maschera del demonioPaganini ve víru erotických vášníIntimoKrysí mužMia moglie è una bestiaPathos - segreta inquietudineRimini, Rimini - po roceVincere per vincereZločiny a vůněD'AnnunzioInterviewNon scommettere mai con il cieloČerná kobraFerragosto O.K.La monaca del peccatoPupetta: Il coraggio e la passioneAndělská tvářHříchy a svědomíMogli a pezziCaterina e le sue figlieIl bello delle donne


Aktualizace osobnostního profilu Eva Grimaldi: 26.4. 2024 01:33