Billy Blanks 68 let


Blanks se narodil 1.9. 1955 ve městě Erie v americké Pennsylvánii jako čtvrté z patnácti (!) dětí a vyrostl v chudé černošské čtvrti, kde bylo násilí a kriminalita na denním pořádku. Jako dítě navíc trpěl dyslexií. Ve čtrnácti letech se začal věnovat orientálním bojovým uměním a díky své obrovské píly se rychle vypracoval mezi národní špičku. Je držitelem černých pásů v taekwondo a karate, v němž sedmkrát vyhrál mistrovství světa. V r. 1980 byl ve Spojených státech vyhlášen atletem roku a založil dokonce vlastní bojový styl Tae Bo, který je kombinací karate, taekwonda a boxu.

Za zmínku stojí například LVÍ SRDCE, kde si zahrál s Jean-Claudem Van Dammem, v TYGŘÍCH SPÁRECH 2 bojoval dokonce s Bolo Yeungem a v NEVIDITELNÉM KOMANDU se před kamerou potkal například s Hulkem Hoganem. Billy Blanks je ženatý s někdejší spolužačkou Gayle. Jeho dcera Shellie se rovněž věnuje bojovým uměním a objevila se v mnoha jeho výukových videokazetách Tae Bo. A syn Billy junior, také kráčí v otcových stopách a pokouší se o hereckou kariéru.


1.9.1955
Erie, Pennsylvania, USA
Billy Blanks csfd

DevotionAlmost AmazingThe ClapperDark Moon RisingJack a JillCombat Tae-BoTae-Bo GoldTae-Bo: Three Energising WorkoutsTae-Bo JuniorTae-Bo WorkoutTae-Bo Workout: AdvancedSběratel polibkůStínové komandoGladiátorBez milostiObtížné a vražednéZpět v akciTygří spáry 2ZúčtováníMistrOrlí spáryZhan long zai yePoslední skautČasovaná bombaKarate tiger 4: Král kickboxerůLví srdceChina O'Brien 2Krvavá pěstSupové silnicTango a CashLow BlowPohotovostSabrina - mladá čarodějniceMelrose PlaceKomandoSunset BeachSpenser: For HireThe Real MiyagiDislecksia: The MovieMasters of the Martial Arts Presented by Wesley SnipesHvězdy bojových uměníDance Club: The MovieWGN Morning News


Aktualizace osobnostního profilu Billy Blanks: 26.2. 2024 23:54