Wilhelm von Homburg (1940 - 2004)


Německý zápasník, boxer a filmový herec. Narodil se za války v hitlerovském Německu jako Norbert Grupe. Jeho otec Richard byl pekař a věnoval se rovněž zápasu. K tomuto sportu přivedl i svého urostlého syna. Rodina se v r. 1950 přestěhovala do USA a zde si Norbert Grupe změnil jméno na Wilhelm von Homburg (někdy se představoval jako Princ Wilhelm von Homburg a předstíral, že je šlechtického původu). Počátkem šedesátých let přešel od zápasu k boxu, v němž byl velmi úspěšný. Usadil se v Hamburku, boxoval střídavě v Německu a v USA. V letech 1962-1970 prohrál pouze 6 ze 46 utkání.

Jeho život byl doprovázen mnoha skandály, jako profesionální boxer proslul svými dlouhými vlasy, masivními prsteny a kouřením doutníků. Papparazzi se zájmem dokumentovali jeho styky s překupníky drog, pasáky i Hells Angels. Po skončení boxerské kariery se pokusil změnit styl života, přestěhoval se do Los Angeles a cestoval po kraji ve staré dodávce spolu se svým psem. V r. 2002 natočil německý režisér Gerd Kroske za spoluúčasti Wernera Herzoga dokumentární film DER BOXPRINZ, zachycující životní příběh tohoto nespoutaného muže. Dva roky poté, 10.března 2004 v Puerto Vallarta v Mexiku Homburg ve věku 63 let umírá na rakovinu a jeho sportovní i filmová kariera se tak definitivně uzavírá.


25.8.1940
Berlín, Německá říše
10.3.2004
Puerto Vallarta, Mexiko
Wilhelm von Homburg csfd

Komisařka Rosa Roth - Smrt poldyMlčení šunekŠílenstvíPůlnoční podrazEye of the StormNoc bojovníkaMidnight CabaretEskortaKrotitelé duchů IISmrtonosná pastStroszekDie Herren mit der weissen WesteDům sedmi rozkošíK čertu s hrdinyĎábelská brigádaPension ClausewitzRoztržená oponaThe Last of the Secret Agents?MorituriRosa RothThe InvadersT.H.E. CatThe Wild Wild WestGunsmokeDer BoxprinzJá jsem mé filmy


Aktualizace osobnostního profilu Wilhelm von Homburg: 4.11. 2023 15:47