Josefine Preuß 38 let


Hrát začala jako dítě v postupimské divadelní skupině Taifun. Další dětské role ztvárnila tamtéž, v Hans-Ottově divadle. V letech 2000 až 2003 si zahrála v dětském seriálu SCHLOSS EINSTEIN. Role intrikářky Anny ji přinesla popularitu a posun k vážnějšímu repertoáru. Roku 2004 převzala moderování dětského pořadu Quergelesen, který se věnoval knižní tvorbě pro děti a mládež. Ve stejném roce si zahrála Nessie v teenegerské komedii KLASSENFAHRT – GEKNUTSCHT WIRD IMMER. Po roce ji společnost Pro7 oslovila znovu, nabídkou hlavní role ve filmu SCHÜLERAUSTAUSCH – DIE FRANZÖSINNEN KOMMEN.

Nadabovala též několik zahraničních filmů. Josefine Preuß je na svůj věk velmi plodnou herečkou, ale dalo by se říci, že z množstvím klesá kvalita. Její filmografie čítá (ke konci roku 2015) 11 celovečerních filmů, 23 tv filmů, 26 tv seriálů a 26 rozhlasových her. Některé kritiky jsou oprávněné, ale i kritika se jí nakonec zastala slovy: "... nelze každý den stvořit Mona Lisu ... ". V roce 2014 obdržela cenu Bambi za film DIE HEBAMME.


13.1.1986
Zehdenick, Potsdam, Východní Německo
Josefine Preuß csfd

Gäste zum EssenTodesurteil - Nemez und Snijder ermittelnDein Leben gehört mirLotta & der Mittelpunkt der WeltLotta & der schöne ScheinTodesfrist - Nemez und Sneijder ermittelnSchattengrundVerpiss dich, SchneewittchenDer 7. TagKeine zweite ChanceKupředu leváLotta a splněná přáníDie Hebamme 2Hotel SacherLotta a osudová zkouškaZelená jako smaragdLotta a hledání láskyAlles muss raus - Eine Familie rechnet abDie HebammeDie PilgerinIrre sind männlichModrá jako safírLost PlaceLotta a šťastná budoucnostRudá jako rubínDie AppsLotta a nečekaná změnaTurecky snadno a rychleBeate Uhse - Chci svobodu pro láskuRubbeldiekatzV nejlepších letechZáhada Severního mořeLotta a vysněná cestaDer StinkstiefelRichterin ohne RobeO NosáčkoviProSieben FunnyMovie - Eine wie keinerKüss mich, Genosse!Francouzské polibkyJargoKlassenfahrt - Geknutscht wird immerDr. NiceNix FestesAbgestempeltSchuld nach Ferdinand von SchirachNord Nord MordMísto činuHotel Adlon


Aktualizace osobnostního profilu Josefine Preuß: 11.11. 2023 18:54