Juan Diego Flórez 51 let


Peruánský rodák Juan Diego Flórez je bezesporu dnes jednou z nejvýraznějších hvězd operního nebe. Studium hudby započal v rodném Peru a poté ve Filadelfii. Od roku 1994 spolupracoval s předním peruánským tenoristou Ernestem Palaciem, který ho pozval ke spolupráci na nahrávce do Itálie a stal se jeho učitelem a rádcem. Dnes působí i jako jeho manažer.

Za zmínku stojí, kromě mnoha dalších, jeho nezapomenutelná úloha v Donizettiho Dceři pluku (La Fille du Regiment), která se na repertoáru světových scén objevila po 40 letech, kdy v ní zazářil Luciano Pavarotti. Zdá se, že se historie opakuje a další výjimečná hvězda je objevena díky této opeře a náročné árii Ah, mes amis s 9 tříčárkovanými C!

Juan Diego Flórez je také držitelem mnoha ocenění, z nichž jmenujme například nejvyšší státní vyznamenání, Řád velkokníže slunce Peru. Flórez má na svém kontě řadu sólových nahrávek i několik DVD. Díky lehkosti a nenucenosti hlasu a celkovému výrazu je velkým potěšením sledovat tohoto mladého umělce a těšit se z jeho úspěchů.


3.1.1973
Lima, Peru
Juan Diego Flórez csfd

Gaetano Donizetti - Die Regimentstochter (La fille du régiment)La Fille du régimentLa figlia del reggimentoFalstaffCenerentola, LaBarbiere di Siviglia, IlCappello di paglia di Firenze, IlNina, o sia La pazza per amoreMetropolitan Opera: Live in HDBreaking BeethovenKoncert z La ScalyKoncert z Paříže 2018Koncert z Paříže 2016Koncert z PařížeLos Angeles Philharmonic OrchestraConcerto per Milano 2023 : Riccardo Chailly, Juan Diego FlorezElina Garanca und Juan Diego Flórez bei den Salzburger FestspielenRossini Opera GalaJuan Diego Flórez zpívá Mozartovy árieIl Barbiere di SivigliaRossinis Il Barbiere di Siviglia - Aus der Wiener StaatsoperOperní hvězdy v La ScaleLucia di LammermoorVerdi: La TraviataHrabě OryG. Rossini: Lazebník sevillskýL'italiana in AlgeriBBC Proms 2016¡Atención obras!Continuarà...Lo + plus


Aktualizace osobnostního profilu Juan Diego Flórez: 1.11. 2023 23:17