Martina Bezoušková 63 let


Herečka Martina Gasparovičová se dnes před kamerou objevuje již jen výjimečně, ale v mládí odehrála několik velkých a dodnes známých rolí. K herectví se dostala oklikou přes svůj zájem o tanec, jemuž se v různých formách věnovala od dětství (klasický balet, step, společenský tanec), zpívala také v Dětském pěveckém sboru Československého rozhlasu. Středoškolské vzdělání získala na zdravotnické škole jako zubní laborantka, po maturitě nastoupila ke studiu herectví na DAMU.

Mezitím se Martina Gasparovičová provdala za dramaturga a scénáristu Martina Bezoušku (*1955) a začala preferovat rodinný život. Po mateřské dovolené se sice krátce vrátila k divadlu a koncem osmdesátých let byla členkou Divadla Jaroslava Průchy v Kladně, nedlouho nato se ale další herecké dráhy vzdala. Až po dlouhé přestávce se vrátila před kameru a v menších úlohách jsme ji mohli vidět ve filmech KYTICE (2000) a BESTIÁŘ (2007). V titulcích těchto filmů figuruje pod svým vyvdaným jménem Martina Bezoušková.


9.1.1961
Praha, Československo
Martina Bezoušková csfd

OběťŘachandaVejškaV peřiněBestiářKyticeAnděl svádí ďáblaNejistá sezónaO houslích krále snůMladé vínoČerné skloKariéraKouzelníkův návratOldřich a BoženaO statečném kovářiNa konci diaľniceZelená vlnaJitřní zářeModrý kódDoktor MartinDoktoři z PočátkůPřípady 1. odděleníŽivot je plesCesty domůPočkej si na bílé štěstíPřistoupili?Záhadný48 hodin Rande


Aktualizace osobnostního profilu Martina Bezoušková: 1.11. 2023 16:59