Kevin Conroy (1955 - 2022)


„Podľa mňa, Batman je temná stránka Brucea Waynea. Je to výzva hrať ich ako dva rôzne charaktery rovnakej osoby. Musím sa snažiť vytvoriť ilúziu Temného rytiera, ktorý je tajomný a silný.“

V roku 1980 sa rozhodol pre kariéru televízneho herca a presídlil sa do Kalifornie. Po roli v telenovele ANOTHER WORLD mu ale začalo chýbať divadlo, a tak sa k nemu na určitý čas vrátil. Malé úlohy v televíznych seriáloch striedal s väčšími na javisku Old Globe Theatre v San Diegu. Zahral si v predstaveniach ako Hamlet a Sen noci svätojánskej od Shakespeara (za výkony si získal veľký rešpekt medzi kolegami z divadla) alebo napr. v Lolite.

V roku 1985 sa Kevin vrátil do televíznych seriálov. Mohli sme ho zachytiť i v u nás známych seriáloch MURPHY BROWNOVÁ, MATLOCK alebo TOUR OF DUTY.

Prelom v jeho kariére a prišiel v roku 1992, keď sa začal v USA vysielať animovaný seriál BATMAN: THE ANIMATED SERIES. Kevin prepožičal svoj výrazný hlas hlavnej postave, milionárovi Bruceovi Wayneovi resp. Batmanovi. Seriál vydržal 3 roky, pozostáva z 85 častí a mohli sme ho zhliadnuť aj v našich končinách. Odvtedy Kevin dabuje „netopierieho muža“ takmer v každom animovanom projekte. Či už to boli filmy (SUBZERO, THE BATMAN SUPERMAN MOVIE: WORLD’S FINEST, BATMAN BEYOND: THE MOVIE), seriály (BATMAN BEYOND, SUPERMAN, STATIC SHOCK, THE NEW BATMAN ADVENTURES) alebo dokonca aj v počítačových videohrách (BATMAN: VENGEANCE, BATMAN: RISE OF SHIN-TZU). Z ďalších projektov treba spomenúť snímku BATMAN: GOTHAM KNIGHT, tímovku z DC Universe, seriál JUSTICE LEAGUE a dva filmy SUPERMAN/BATMAN s podtitulmi PUBLIC ENEMIES a APOCALYPSE.


30.11.1955
Westbury, New York, USA
10.11.2022
Kevin Conroy csfd

Justice League vs. the Fatal FiveBatman a Harley QuinnBatman vs. JokerBatman vs. RobinBatman: Útok na ArkhamJay and Silent Bob's Super Groovy Cartoon MovieLiga spravedlivých: Záchrana světaLiga spravedlivých: ZánikSuperman/Batman: ApokalypsaSuperman/Batman: Veřejní nepřáteléBatman - Gothamský rytířBatman: Záhada BatwomanBatman pokračuje: Návrat JokeraBatman Beyond: The MovieBatman & Mr. Freeze: SupernulaBatman a SupermanMěsto vyvolenýchBatman a fantomChain of DesireThe Secret Passion of Robert ClaytonMiláčku jsem po smrtiJakou tvář má strachSo Proudly We HailVražedný instinktCovenantFine Romance, AA Midsummer Night's DreamZrozena jen ke kráseHow to Pick Up Girls!Batman: Caped CrusaderVládci vesmíru: OdhaleníBatwomanScooby-Doo, hádej kdo je tu?Justice League ActionShazam!The Venture Bros.Turbo R.A.Ke.Ta.Batman: Odvážný hrdinaBen 10: Síla vesmíru


Aktualizace osobnostního profilu Kevin Conroy: 19.10. 2023 15:35