Kevin Smith (1963 - 2002)


Novozélanďan Kevin Tod Smith byl především hercem, ale také universitním hráčem rugby a rockovým muzikantem. Narodil se v Aucklandu, jeho matka byla původem z Tonga, otec měl britské předky. V jedenácti letech se celá rodina přestěhovala do města Timaru na jižním ostrově. Zde navštěvoval chlapeckou střední školu a angažoval se v dramatickém uskupení. Měl rád rockovou muziku a v několika kapelách sám hrál.

V sedmnácti letech se přestěhoval do města Christchurch, kde vyzkoušel různorodá povolání, začal studovat místní Canterbury University a vzal si svou školní lásku Suzanne, se kterou měl později tři syny - Oscara, Tyrona a Willarda. Byl členem univerzitního rugbyového týmu a roku 1987 utrpěl těžký otřes mozku, kvůli kterému seděl tři týdny na lavičce náhradníků. Suzanne, možná z touhy Kevina nějak zabavit, zapsala svého manžela na konkurs do vzpomínkového muzikálu o Elvisu Presleym, kde dostal roli. Tím začíná jeho herecká kariéra, stává se členem divadelní společnosti v Christchurch a dostává další filmové a seriálové role. Jednou z jeho nejznámějších rolí, především pro tuzemské fanoušky, je postava Area v seriálech HERCULES a XENA, kde účinkoval již od roku 1995.

V roce 2002 se připravoval na svou první hollywoodskou roli ve snímku Bruce Willise SLZY SLUNCE. Ještě před startem natáčení si odskočil do Číny, kde se podílel na filmu WARRIORS OF VIRTUE 2. Po dokončení všech prací a oslavě se šel 6. února Kevin projít okolo čínského filmového studia. Rozhodl se vylézt na jednu z opěrných věží, ztratil ovšem oporu, spadl z výšky několika metrů a následkem bylo vážné mnohočetné poranění hlavy. Upadl do komatu a 15. února zemřel v Pekingské nemocnici. Filmový svět tak přišel o výborný novozélandský herecký talent.


16.3.1963
Auckland, Nový Zéland
15.2.2002
Peking, Čína
Kevin Smith csfd

Svět řekyWarriors of Virtue: The Return to TaoNa hraně zákonaChannelling BabyJubileeVražedné důkazyLawlessFlatmatesHerkules a Xena: Bitva o OlympMladý HerkulesMcLeodovy dceryKevin Rampenbacker and the Electric KettleDesperate RemediesXenaHerkulesMladý HerculesGuess Who's Coming to Dinner?City Life


Aktualizace osobnostního profilu Kevin Smith: 3.11. 2023 08:50