Daniil Strachov 48 let


„Když mě lidé oslovují Daniile Alexandroviči, připadám si starý a tak trochu, jako bych byl z jiného světa.“

Daniil je známý pečlivostí se kterou se připravuje pro role, po natočení záběru často navrhuje, jak by se daná věc dala udělat jinak a lépe. Jeho hrdinové jsou postavy s propracovanou psychologií, zdají se lehce zranitelní, nevyrovnaní, nepoznamenaní dobou. Často se jeví jako rebelové, ale motivací jejich jednání není pouze vzpoura systému, ale snaha svět pochopit.

Po skončení školy v roce 1993 pokračoval ve studiu na MCHAT, kde rok studoval ve třídě Avangarda Nikolajeviče Leontěva, po roce přestoupil na Divadelní institut B. V. Ščukina, kde studoval ve třídě Jevgenije Rubenoviče Simonova. Filmový debut absolvoval ještě během studia v roce 1996 ve filmu KARIÉRA ARTURA UI natočeném podle stejnojmenné hry Bertolda Brechta. Studium ukončil v roce 1997. Po absolvování školy herce pozvali do Divadla N. V. Gogola do hlavní role Nikolaje Albeuchova do hry Petrohrad podle románu Andreje Bělého. Za tuto roli dostal svou první cenu a to 'Moskevský debut' za nejlepší mužskou roli. V letech 2001-2003 byl v angažmá v divadle „Za maloj Brannoj“.

Od roku 2000 začal hrát v televizních seriálech; jeho prvním seriálem byl seriál MAROSEYKA, 12 (2000), další seriálovou rolí byla role Edika v desetidílném seriálu PYATYY UGOL (2001). Poprvé diváky výrazněji upoutal rolí Vitalika v seriálu BRIGÁDA (2002), kde si zahrál po boku mnoha populárních kolegů (např. Sergej Bezrukov, Dmitrij Djužev, Alexej Kravčenko, Jekatěrina Guseva). Pak už přišel seriál ANASTÁZIE (2003) a role barona Korfa, která z Dmitrije udělala hvězdu první velikosti. Ve stejnou dobu jako tento seriál natáčel ještě seriál DĚTI ARBATU podle románu Anatolije Rybakova a akční seriál HVĚZDÁŘ. Ani v období počínající filmové slávy neopustil divadlo a Thálie ho odměnila hlavní rolí v představení Čechovovy hry Platonov, za kterou získal v roce 2002 cenu za nejlepší mužskou roli na Mezinárodním festivalu divadelních škol ve Varšavě.


2.3.1976
Moskva, Rusko, Sovětský svaz
Daniil Strachov csfd

Sled IstrebiteljaPravosudije volkovBlazhennayaIgraZpátky na frontěNaturščicaPrůsmyk smrtiTranzitŽarkij nojabrŽenskaja logika 2Severnoje sijanijeKomplex bogaPro VeruSaškina udačaFarcaLedi isčezajut v polnočSemejnyj albomCezarCholodnyj rasčetLeningrad 46Poiski ulikRozygryšApofegejObnimaja něboPrincip ChabarovaInkassatoryZonnentauNemetsLovuškaIsajevLjubov na ostrije nožaSuděbnaja kolonkaVsegda govori Talisman ljubviDěti ArbataVsegda govori ZvězdočetAnastázieJevlampija Romanova. Sledstvije veďot diletantVsegda govori BrigadaSyščiki


Aktualizace osobnostního profilu Daniil Strachov: 10.11. 2023 16:17