Jelena Korikova 52 let


Narodila se 12. dubna 1972 v Tobolsku v rodině Jurije Alexejeviče Korikova a baletky Taťjany Korikové. Její rodiče se rozvedli záhy po jejím narození. Rozvod rodičů ovlivnil Jelenino dětství. Až do druhé třídy žila u rodičů své matky na vsi u Tobolska, protože její matka často jezdila na zájezdy. Ačkoliv se život na vsi jeví jako poklidný, v historii Leniny rodiny je i drama, jejího pradědečka, babiččina otce, zastřelili, protože byl knězem. Na Jelenino rané vzdělání dohlížela právě její babička, která byla učitelka. Možná to byla právě ona, kdo v malé holčičce zažehl jiskřičku zájmu o divadlo. Její babička byla velmi hudebně nadaná, hrála na balalajku, kytaru a harmoniku a přes prožitou rodinnou tragédii se vyznačovala velkým životním optimismem.

Jelena v dětství nesnila o tom, že by chtěla být herečkou. Dokonce ani nepřemýšlela o tom, čím by chtěla být, až vyroste. Když se jí tedy v desáté třídě ptali, na jakou školu chce pokračovat, vůbec nevěděla, jak na tu otázku odpovědět. Tou dobou Dramatické divadlo v Rostově na Donu, kde tou dobou s matkou žila, dělalo nábor herců. Zváni byli profesionálové, lidé, co se dlouhodobě divadlu věnovali a talentovaná mládež. Jelena usoudila, že spadá do třetí kategorie a přihlásila se. Že její přesvědčení odpovídalo pravdě se potvrdilo tím, že byla přijata, nehledě na to, že byla pro soubor příliš mladá. První úspěch jí vlil do žil spoustu elánu a nadšení. V sedmnácti letech se rozhodla vystudovat herectví, sama se vypravila do Moskvy, složila zkoušky na VGIK a zahájila studium ve třídě Sergeje Solovjeva. Už během studia prvního ročníku začala hrát ve filmu, její první rolí byla role Máši ve filmu HA-BI-ASSY (1990). Ve filmu hrál i Vladimír Maškov, pro kterého to byla jeho druhá filmová role. Jelena v době studií natáčela opravdu hodně, v roce 1992 si zahrála v melodramatu Valerije Achadova YA OBESCHALA, YA UYDU … (Slíbila jsem, odcházím …). V roce 1994 se objevila ve dvou filmech natočených podle námětu A. P. Čechova a to v dramatu KOLECHKO ZOLOTOE, BUKET IZ ALKYCH ROZ (Zlatý prsten, kytice rudých růží) natočeném na motivy povídky „V roklině“ a v dramatu TŘI SESTRY. Její nejvýznamnější rolí z doby studia je role Lízy ve filmu SLEČNA SELKA (1995) podle Puškinovy povídky, kde jí partnerem byl Dmitrij Ščerbina. Po velkém úspěchu filmu se zdálo, že oba mladí herci budou zahrnuti spoustou nabídek … no nestalo se tak.

Během studia měla vztah se spolužákem, Dmitrijem Rošinem, synem ze slavné umělecké rodiny (jeho matka je herečka Jekatěrina Vasiljeva a otec dramaturg Michail Rošin). Všichni jejich spolužáci si byli jisti blížící se svatbou, tím spíš, když Jelena otěhotněla. Do vztahu však v tuto chvíli zasáhla Dmitrijova matka, které se mladá herečka nelíbila, a přesto, že již svou partnerku požádal o ruku, nechal se Dmitrij přesvědčit a z chystané svatby sešlo. V současnosti je Dmitrij církevním diákonem a se synem Arsenijem se nestýká.

Když v roce 1995 ukončila školu, bylo zrovna období filmové stagnace, kdy se příliš nenatáčelo. Mladá herečka si pohrávala s myšlenkou, že změní profesi, aby se vůbec uživila. Naštěstí pro její fanoušky se tak nestalo; potkala muže, který si rázem získal její srdce, Maxima Osadčije-Koritkovského, kameramana a režiséra videoklipů. Ten se stal jejím manželem a skutečným otcem jejího syna. Svůj vztah však oficiálním sňatkem nezavršili.


12.4.1972
Tobolsk, Sovětský svaz
Jelena Korikova csfd

MamyProbkaStaryje pěsni o glavnom. PostskriptumMu-MuPrijatěl pokojnikaSlečna selkaTri sestryJa oběščala, ja ujdu...Cha-bi-assyKrugovorotŠelestSindrom nědoskazannostiGod v ToskaneMoja mama protivNeformatŽenščiny na graniPocelujj SokrataŠpionskije igryAnastázieČjornaja komnataPremiya Muz-TV 2008Fort Bojard


Aktualizace osobnostního profilu Jelena Korikova: 3.11. 2023 07:42