Marina Alexandrova 41 let


"Jestli mi zavolají z Hollywoodu, že pro mě mají nabídku od Spielberga, nebudu se divit a odpovím, že o tom popřemýšlím. Nic není nemožné. Hlavní je vlastní snaha a víra, že se vše podaří. Když budete jenom sedět a čekat, můžete toho rovnou nechat."

Když končila 11. ročník a oznámila, že chce dělat divadlo, rodiče ji vůbec nebrali vážně. Vzpomíná: "U nás v rodině vždycky vládl respekt a pochopení. Moji geniální rodiče mi nikdy nic nezakazovali. Otec proto řekl: 'Můžeš to zkusit, ale nepodaří se ti to'." Jediným člověkem, který jí věřil, byl prý její dědeček: "Dědeček mi svojí vírou moc pomohl...byl pro mne vším...". S láskou hovoří i o rodičích: "Když jsem odjížděla z Petrohradu, došlo mi, že tak moc, jak mě mají rádi rodiče, mě nikdo víc mít rád nebude... i své dítě bych jednou chtěla vychovat tak, jako oni mě."

Nebylo jí ještě ani sedmnáct, když se sama vydala do Moskvy (1999). Zkoušela různé vysoké školy, Všeruský státní filmový institut i Ruskou akademii divadelního umění. Do Ščukinovy divadelní školy přišla až úplně nakonec ("Začala jsem číst úryvek z 'Vojny a míru' a vtom jsem před sebou uviděla všechny ty, o kterých jsem toho tolik slyšela! Byl to nepopsatelný pocit!"). Byla přijata v době, kdy nábor do prvního ročníku fakulty herectví už prakticky končil a až zpětně se dozvěděla, že se tehdy o její místo ucházelo deset lidí.

S kamerou se Marina poprvé setkala už v prvním ročníku, při natáčení SEVERNÍ ZÁŘE (2001) Andreje Razenkova. Byla to pro ni výborná škola. S hereckou abecedou jí tehdy seznamovali Alexandr Zbrujev, Michail Uljanov a Jelena Koreněva. Se Zbrujevem měla tehdy mladá debutantka točit milostnou scénu a režisér ji uklidňoval, jen ať se nechá vést starším a nezmatkuje. V závěru měla hlavní hrdinka podle scénáře běžet bosa ve svatebních šatech a takto tehdy procestovala celkem osmnáct kilometrů. Někdo z petrohradských známých ji prý přitom uviděl a druhý den pospíchal za Mariinými rodiči, aby jim popřál ke svatbě dcery.


29.8.1982
Maďarsko
Marina Alexandrova csfd

Choču zamužJa idu iskaťOděsskij parochodDuše špiónaMlečnyj puťNěrealnaja LjubovVsjo vključeno 2All Inclusive ili Vsjo vključeno!BespridannicaRotilõksSročno išču mužaPrjačsja!Zajcev, žgi! Istorija šoumenaKrasnyj ljod. Saga o chantach JugryNa plný plynPoslední obrněný vlakTranzitMidioda matarebeliLa Fonte des neigesStaré báje vikingůAzazelSevernoje sijanijeNa Děribasovské je krásně aneb Na Brighton Beach zase pršíVernuť ljuboj cenojJekatěrinaMakronOtkrytyj brakPosledovatěliChudožnikMosgaz. ZapadnyaKatranOkajannyje dniOperacija Mosgaz. Novoje dělo majora ČerkasovaDomašnij arestOperacija ŠakalPaukRožďonnaja zvezdojPalačMURMosGaz


Aktualizace osobnostního profilu Marina Alexandrova: 12.3. 2024 12:38