Craig Wasson 70 let


Craig Wasson, rodným jménem Craig Brewster Wasson, je americký herec. Studoval v rodném městě na Oregonské univerzitě. Craig se prosadil koncem sedmdesátých a v osmdesátých letech v několika filmech s hororovou a kriminální tematikou. Později se také uplatnil jako interpret audio knih, zejména od Stephena Kinga, Johna Grishama a Jamese Ellroye.

Ve stejném roce vznikla komedie Čtyři přátelé (r. A. Penn) a role Danila Prozora, potomka jugoslávských rodičů, za kterou byl Wasson nominován na Zlatý glóbus. Další oceňovanou rolí je Jack Scully, voyeurský herec, ve filmu Briana De Palmy Dvojník (1984), připomínající filmy Alfreda Hitchcocka. Z nejznámějších je nutno jmenovat i film Noční můra z Elm Street 3: Soupeři ze snu (r. Ch. Russell) a roli dr. Neila Gordona.

V devadesátých letech se herec uplatňuje více v televizních studiích, kde kromě desítky televizních filmů vystupuje i v mnoha epizodách známých televizních seriálů: V ulicích San Francisca; Serpico; To je vražda, napsala; M.A.S.H.; Hart a Hartová; Právo v Los Angeles; Walker, Texas Ranger; Diagnóza vražda; Doktorka Quinnová; Star Trek; Advokáti a další.

Prosadil se i v dabingu, vydal několik hudebních alb (CD), hostoval i v divadle a nahrával e-knihy. V roce 1981 uzavřel sňatek s Ann Bell.


15.3.1954
Eugene, Oregon, USA
Craig Wasson csfd

AkeelahStopy zlaÚnik z Puerto VallartaZúčtováníTaurusÚnik z AlcatrazuDanny and MaxÚtěk v hlubináchPornographer, TheThe Last Best SundayThe StorytellersVesmírná pastRiskantní sázkaTian shang ren jianRodinná tajemstvíMuž budoucnostiOhnivé žněDokonalá švagrováI Shot a Man in VegasTrapped in SpaceNebezpečně ozbrojenMalcolm XPůlnoční strachA More Perfect Union: America Becomes a NationBum RapStopařiNoční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze snaMužský klubZoo ShipDvojníkWhy Me?Neviňátka v ciziněSecond ThoughtsDuchařský příběhNights at O'Rear'sThornwellČtyři přáteléCarnySchizofrenikSkagMrs. R's DaughterThe OutsiderJdi, řekni SpartskýmThe Boys in Company CHorská dráhaThe SilenceSedm dníAdvokátiPřípad pro SamDangerous MindsStar Trek: Hluboký vesmír devětMarshalDoktorka QuinnováDotek anděla


Aktualizace osobnostního profilu Craig Wasson: 30.10. 2023 20:48