Lesley Manville 68 let


Leslie Manville se narodila v Brightonu v Anglii dne 12. března 1956, jako jedna ze tří dcer taxikáře. V osmi letech se stala prvotřídním sopránem. Jako teenagerka objevila v televizní sérii od BBC KING CINDER. V patnácti letech odešla ze školy, začala myslet na práci ve světě.

Její průlom v kariéře byl ve 22 letech. V roce 1979 se setkala s Mikem Leighem. Manville říkala: „Otevřel pro mě nový svět“. Leigh hledal herce, který umí improvizovat. Vybral ji. Hrála v roce 1980 v BBC hru DOSPĚLÍ LIDÉ. Následovně objevila ve filmech HIGH HOPES (1980), SECRET AND LIES (1996), TOPSY-TURVY (1999), ALL OR NOTHING (2002), ANOTHER YEAR (2010). Všechny filmy byly režírované Mikem Leighem. Její další filmy byly DANCE WITH STRANGER (1985) režírovaný Mikem Newellem, SAMMY AND ROSIE GET LAID (1987) režírovaný Stephenem Frearsem, Christmas Carol (2009) režírovaný Charlesem Dickensem.

V roce 2001 byla nominována na nejlepší herečku v ROYAL TELEVISION SOCIETY. V roce 2002 vyhrála ocenění THE CRITICS‘ CIRCLE pro nejlepší herečku díky roli ve filmu ALL OR NOTHING. V roce 2010 vyhrála cenu NATIONAL BOARD pro nejlepší herečku za film ANOTHER YEAR. Její herecký výkon byl dokonce vybrán na nominanci BAFTA (British Academy of Film Awards).

Byla vdaná za Garyho Oldmana (BATMAN SE VRACÍ a TEMNÝ RYTÍŘ), narodil se jim syn Alfie. V roce 1989 se rozešli. Dalším jejím manželem byl Joe Dixon. Zakrátko se rozešli. Od té doby je svobodná, žije se synem ve východním Grinsteadu v západním Sussexu. Mezi její koníčky patří zahradničení, jóga a starožitnosti.


12.3.1956
Brighton, Východní Sussex, England, Velká Británie
Lesley Manville csfd

Cold StorageQueerThe CriticPaní Harrisová jede do PařížeEverything I Ever Wanted to Tell My Daughter About MenNechte ho jítProblémisskyObyčejná láskaZloba: Královna všeho zléhoTo Provide All PeopleHampsteadNit z přízrakůRuptureMolly MoonováThe Go-BetweenMr. TurnerTeorie všehoZloba - Královna černé magieAn Adventure in Space and TimeCestuji samaRomeo and JulietThe Christmas CandleAshesSpike IslandDalší rokLůnoVánoční koledaPřijít a zazářitRichard Is My BoyfriendDokonalí rodičeThe Great Ecstasy of Robert CarmichaelVera Drake - Žena dvou tváříPromoted to GloryPlain JaneVšechno nebo nicDavid CopperfieldMilkPáté přes devátéPainted LadyTajnosti a lžiBad GirlTop GirlsFirmaVelká očekáváníLetní sezónaSammy a Rosie to dělajíTanec s cizincemAngels in the AnnexeGrown-UpsCitadelDisclaimerKorunaSvět v plamenech


Aktualizace osobnostního profilu Lesley Manville: 14.11. 2023 12:53