Cody Longo (1988 - 2023)


Cody A. Longo se narodil do rodiny s múzickým a uměleckým zázemím. Jako malý se sám naučil hrát na klavír a předvádět různé postavy po vzoru Jimma Carreyho. Ve čtrnácti letech složil vlastní klavírní skladbu. Hereckou kariéru začal budovat brzy hraním drobných divadelních rolí a studováním divadla.

Pro filmový průmysl byl objeven ve svých 18 letech, kdy se zúčastnil soutěže "Hip Hop Kidz: It's a Beautiful Thing". Ve dvaceti si poprvé zahrál ve filmu jménem Ball Don't Lie. Poté pracoval na několika vedlejších rolích (např. v seriálu Medium či Make It or Break It a filmu Fame, kde měl mít původně větší roli, avšak jeho scény byly nakonec z velké části vystříhány).

Většina jeho hereckých rolí je spojena s hudbou. A protože ho vedle filmu lákal hudební průmysl, rozhodl se utlumit herectví a věnovat se naplno hudbě. Plánovaná pauza nakonec trvala pouhé dva roky. Po nějakou dobu hrál na klávesy v pop-rockové skupině Forever The Day než se rozhodl pro sólovou dráhu. Jeho debutový singl Atmosphere po vydání rychle vyšplhal na iTunes mezi top 100.

Codyho nejdéle trvajícím projektem byl prozatím seriál z produkce MTV Hollywood Heights (2012), ve kterém měl možnost uplatnit své nadání pro hru na piano. Hlavní postavu také ztvárnil v křesťansko laděném filmu Not today (2011) natáčeném v Indii, který se snaží poukázat na problematiku moderního otroctví a kuplířství.


4.3.1988
Littleton, Colorado, USA
8.2.2023
Austin, Texas, USA
Cody Longo csfd

Starting Up LoveDeath HouseRich Boy, Rich GirlThe Last Movie StarWild for the NightWildflowerPromotedNot TodayFor the Love of MoneyTichý zlodějHigh SchoolPiraňa 3DBravo Girls: Bojovat až do konceFame - cesta za slávouBall Don't LieTajnosti a lžiThe CatchHollywoodské snyKriminálka Las VegasKriminálka New YorkBratři a sestryMake It or Break ItMédiumTransplantační jednotkaDon't Scream, Just Swim: Behind-the-Scenes of 'Piranha 3D'JoJo - How To Touch A GirlEntertainment Tonight


Aktualizace osobnostního profilu Cody Longo: 31.10. 2023 00:55