Robert Hobbs


Robert Hobbs je původem jihoafrický herec, který se narodil Kapském Městě. V raném věku se přestěhoval s rodiči do malého hornického městečka Welkom uprostřed Jihoafrické republiky, kde navštěvoval Christian Brothers College a kde si pravidelným školním divadelním účinkováním upevnil svůj vztah k herectví, respektive k vystupování před publikem. Následně v roce 1993 získal titul bakaláře umění a uměleckého přednesu na University of Cape Town. Byl nesčetněkrát obsazen do mnoha divadelních rolích např. ve hře "Macbeth" v produkci divadla SA State Theatre. Za jeho divadelní výkon ve hře Yasminy Rezy "Life x 3" byl nominován na Naledi Award pro nejlepšího herce ve vedlejší roli.

Jeho průlomovou filmovou rolí byla postava Stana v britském TV filmu BRAVO TWO ZERO /1999/, následovala role ve filmu IN MY COUNTRY, za kterou byl nominován na cenu Golden Bear Award na filmovém festivalu v Berlíně. V roce 2005 získal jednu z vedlejších rolí v miniseriálu TO THE ENDS OF THE EARTH, kde si zahrál po boku Benedicta Cumberbatche. Seriál byl nominovaný na šest cen BAFTA Awards a vyhrál cenu Satellite Award pro nejlepší mini seriál. O rok později ztvárnil postavu speciálního detektiva v životopisném dramatu CATCH A FIRE v hlavní roli s Timem Robbinsem. Tento snímek vlastně pomohl Hobbsovi k mezinárodnímu renomé a vyprofiloval jeho hereckou kariéru o několik stupňů výš. Zahrál si jednu z hlavních rolí v jihoafrickém blockbusteru JERUSALEMA /2007/, který získal prestižní cenu Audience Award na Durbanském filmovém festivalu 2008. S režisérem Neilem Blomkampem pak spolupracoval na akčním sci-fi thrilleru DISTRICT 9 /2009/, kde ztvárnil postavu Rosse Pienaara. Snímek byl 4x nominovaný na Oscara včetně nominace pro nejlepší film roku.

Náseldovaly role v seriálu STRIKE BACK /2010-současnost 2014/, v životopisném dramatu INVICTUS /2009/ s Morganem Freemanem a Mattem Damonem v hlavních rolích a ve vedlejší roli Morgana si zahrál v akčním thrilleru SAFE HOUSE /2012/ v hlavních rolích s Denzelem Washingtonem a Ryanem Reynoldsem. Z poslední doby /2014/ dostal jednu z vedlejších rolí bachaře Wardena v životopisném dramatu MANDELA: LONG WALK TO FREEDOM /2013/, který měl premiéru na Torontském filmovém festivalu. Spolu s Williamem Hurtem se pak podílel na televizním filmu pro britskou BBC 2, 73 SECONDS, kde zkombinoval svou vášeň pro vědu s jedním z jeho oblíbených herců.

Robert Hobbs žije mezi Johannesburgem a Los Angeles spolu s manželkou Taniou Hobbs a jejich čtyřmi dětmi. V mladistvém věku byl národním šampiónem v plavání a některé jeho rekordy jsou stále nepřekonané.

Robert Hobbs csfd

Mauritánec: Deník z GuantánamaKonec zločinu v AmericeTicho před bouříUncoveredSomálští pirátiIm TodestraktThe Siege of JadotvilleChappieSpásaYoung OnesChallengerMandela: Dlouhá cesta ke svoboděNepřítel pod ochranouJockDistrict 9Invictus: NeporaženýJerusalemaĎáblova poutaCestaDotkni se ohněPoslední dny sopky KrakatoaCrossing the LineCountry of My SkullDer weisse AfrikanerHey BoyPromised LandNebezpečná miseBojovníkInvazeKořenyPod černou vlajkouVe jménu vlastiProtiúderRhythm CityAž na konec světa


Aktualizace osobnostního profilu Robert Hobbs: 19.11. 2023 12:04