Kevin 'Kimbo Slice' Ferguson (1974 - 2016)


Narodil se 8. února 1974 v Nassau, na Bahamách jako Kevin Ferguson. Ve své rodné zemi ale nepobyl dlouho, ještě jako malé dítě se přestěhoval do USA, na Floridu. Vyrůstal s dvěma bratry a matkou. Svou první potyčku zažil ve 13-ti letech na škole Bel-Air Elementary School, kdy se snažil bránit svého kamaráda. Svůj první sportovní úspěch zaznamenal Kevin na střední škole Miami Palmetto High School, kde byl hvězdou školní mužstva amerického fotbalu. Roku 1992, když bylo Kevinovi 18 let zničil jeho dům na Floridě hurikán Andrew a Kevin tak musel žít měsíc v autě.

Na první zápas v kariéře MMA byl Kevin trénován v Kalifornii Basem Ruttenem a Randy Khatamim. Zápas se konal 23. června 2007 v New Jersey, Kevin se utkal s bývalým šampiónem těžké váhy, Rayem Mercerem. Ferguson tento exhibiční zápas vyhrál již v prvním kole. Již během rozhovoru řekl Ferguson, s kým by se chtěl utkat v dalším zápase, byl to Tank Abbott, který seděl v hledišti, ten výzvu od Fergusona přijal.

Zápas mezi Abbottem a Fergusonem se konal 16. února 2008 v Miami, na Floridě. Ferguson zvítězil opět v prvním kole a to hned po 43 vteřinách, kdy poslal svého soupeře na zem několika brutálními údery. Další Fergusonův zápas v MMA se konal o čtvrt roku později, 31. května 2008 a to proti Jamesi Thompsonovi v New Jersey. Po celé tři kola měl jasně navrch Thompson, ale pak přišel Ferguson se svým tvrdým úderem na soupeřovo ucho, kterého omráčil a ještě ho třikrát udeřil. Rozhodčí zápas zastavil a Ferguson vyhrál technickým KO. Za tuto výhru byl ale ihned po zápase tvrdě zkritizován.

Svou první profesionální porážku utržil Ferguson 4. října 2008 v zápase proti Sethu Petruzelli, na Floridě. Petruzelli porazil Fergusona stylem KO a to ve 14. vteřině prvního kola. Zanedlouho po tomto zápase oznámila organizace Elite Xtreme Combat, pod kterou Ferguson zápasil, bankrot a Ferguson „přestoupil“ k organizaci UFC, pod kterou zaznamenal jednu výhru (5. prosince proti Houstonu Alexandrovi) a jednu prohru (8. května 2010 proti Mattu Mitrione). V srpnu 2010 se začalo spekulovat také o Fergusonově boxerské kariéře, poněvadž on sám řekl, že by ho lákalo boxovat v těžké váze.


8.2.1974
Nassau, Bahamy
6.6.2016
Coral Springs, Florida, USA
Kevin 'Kimbo Slice' Ferguson csfd

Král Škorpion - Bitva osuduCircle of PainKrvavá arénaBlood and BoneMerry Christmas, Drake & JoshFightlore: Slice of Life - Legend of Kimbo SliceKimbo Slice - One of a KindBefore They Were GoneUFC 113: Machida vs. Shogun 2Noční Show Jimmyho FallonaSpike TV VGA Video Game AwardsThe Ultimate Fighter: Heavyweights Finale43rd Annual Academy of Country Music AwardsE:60Inside MMAThe Ultimate FighterJimmy Kimmel Live!UFC PPV Events


Aktualizace osobnostního profilu Kevin 'Kimbo Slice' Ferguson: 5.11. 2023 08:15