Pjeer van Eck


Hudební skladatel, textař, zpěvák, herec, scénárista, kameraman, režisér, kytarista a cyklista.

Dlouhá léta též tráví po sklepích s rockovými kapelami, zejména v Kyjích se skupinou Žito. Těsně před revolucí vzniká jazz-rocková formace Villa, která časem dosáhne jakéhosi lokálního úspěchu. V roce 92 též chvíli působí ve skupině Žentour, odkud bohužel brzy odchází. (Opět mu praskla při koncertu struna.)

Po té se snaží prosadit, jako cyklista – závodník. Avšak výsledky jsou dost mizerné a očekávaný sponzor se nehlásí. (Jednou z příčin neúspěchu je zřejmě přetrvávající láska k tabákovým výrobkům.) V roce 1997 spoluzakládá XXL blues band, z něhož se časem v rámci úsporných finančních opatření vyvine XXL acoustic groove, hrající dodnes.

V roce 2002 se Petr Vaněk rozhodne, že opět přijme své původní dánské přízvisko. U této příležitosti vzniká první světová MP3 opera Baltazooro (www.xxlmusic.cz), která vychází v příloze Softwarových novin v 50-ti tisícovém nákladu. (Mezi zajímavosti tohoto opusu jistě patří fakt, že mistr nahrál i nazpíval všechny party sám.)

Pjeer van Eck csfd

Shoky & Morthy: Poslední velká akceNenasytná TiffanyDokument 141ŠtaflPizza BoyZMRDSpolečné výlety do okolíMikulášskáInge a JorgenVytrženo z kontextuČlověk nebo prase?Thomas BellsBabička aneb Jak to bylo doopravdyFAFUOuvalskej bigbítMichalNebezpečný zájezdÚskalí mobilitySlepá kolejSedlák ve městěJeaspeare Schade von WestrumPodsvětí HolešovicRok bez Magora


Aktualizace osobnostního profilu Pjeer van Eck: 19.11. 2023 19:09