Charles Chaplin Jr. (1925 - 1968)


Charles Spencer Chaplin III, profesně známý jako Charles Chaplin Jr., byl americký herec. Byl starším synem Charlieho Chaplina a Lity Grey a je známý díky účinkování ve filmech z 50. let, jako jsou The Beat Generation (1959) či Fangs of the Wild (1939).

Jako malé děti byli on a jeho mladší bratr Sydney Chaplin použiti jako pěšáci při matčině hořkém rozvodu s Charliem Chaplinem, během něhož se na veřejnosti při senzačních rozvodových jednáních provětralo mnoho „špinavého prádla“ manželského páru.  Po rozvodu byli bratři vychováváni matkou a babičkou z matčiny strany až do poloviny 30. let, kdy začali často navštěvovat svého otce. Ačkoli byl označován jako Charles Chaplin Jr., objevuje se i pojmenování Charles Chaplin III, protože jeho dědeček (1864–1901) se také jmenoval Charles.

Chaplin navštěvoval Black-Foxe Military Institute v Hollywoodu a Lawrenceville School v Lawrenceville ve státě New Jersey. Během druhé světové války sloužil v americké armádě v Evropě.

Chaplin hrál ve 13 filmech, se svým otcem se objevil ve filmu Limelight (1952). V roce 1959 si zahrál ve filmu Girls Town, v němž hrál syn dalšího slavného komika němého filmu Harolda Lloyda Jr. Se svým bratrem Sydneyem se objevil ve hře „Ethan Frome“ v divadle Circle, které se později přejmenovalo na El Centro Theatre. V roce 1960 napsal knihu o svém rodinném životě s názvem „My Father, Charlie Chaplin“.


5.5.1925
Beverly Hills, Los Angeles, California, USA
20.3.1968
Hollywood, Los Angeles, California, USA
Charles Chaplin Jr. csfd

Sex Kittens Go to CollegeGirls TownNight of the Quarter MoonThe Beat GenerationThe Big OperatorHigh School Confidential!The Court-Martial of Billy MitchellColumbus entdeckt KrähwinkelFangs of the WildSvětla rampMatinee TheaterThe Ken Murray ShowToast of the Town


Aktualizace osobnostního profilu Charles Chaplin Jr.: 30.3. 2024 19:34