Richard Denning (1914 - 1998)


Richard Denning, vlastním jménem Louis Albert Heindrich Denninger Jr., byl americký herec, který se nejvíce proslavil ve sci-fi filmech převážně v 50. letech 20. století. Narodil se v New Yorku a když mu byly tři roky, jeho rodina se odstěhovala do Los Angeles. Vystudoval soukromou univerzitu ve Woodbury a krátce nato musel převzít výrobnu oděvů po otci.

V roce 1948 se objevil jako bankéř v rozhlasovém pořadu „My favourite husband“ po boku herečky Lucill Ball. V samotném filmu na motivy tohoto pořadu byl však nahrazen Desim Arnazem, skutečným manželem Lucill Ball.

Největší období jeho slávy přišlo s érou amerických horrorů a sci-fi filmů 50. let. Za zmínku stojí například filmy Netvor z Černé laguny, Target Earth nebo Creature with the Atom Brain. V roce 1957 se objevil po boku Caryho Granta ve filmu Nezapomenutelná láska. Objevil se také v jako guvernér v kriminálním televizním seriálu Hawaii Five-O.

Denning má vlastní hvězdu v televizní sekci Hollywoodského chodníku slávy.


27.3.1914
Poughkeepsie, New York, USA
11.10.1998
Escondido, California, USA
Richard Denning csfd

Marie Stuartovna, královna skotskáI Sailed to Tahiti with an All Girl CrewAlice Through the Looking GlassHrůzostrašné příběhyNo Greater LoveDesert HellThe Lady Takes a FlyerNaked ParadiseNezapomenutelná láskaThe Black ScorpionThe Buckskin LadyAssignment RedheadGirls in PrisonThe Oklahoma WomanAir StrikeCreature with the Atom BrainDay the World EndedThe Crooked WebThe Gun That Won the WestThe Magnificent MatadorBattle of Rogue RiverJivaroNetvor z Černé lagunyTarget EarthThe 49th ManThe Glass WebHangman's KnotOkinawaScarlet AngelTarget Hong KongFlame of StamboulInsurance InvestigatorSecrets of BeautyWeek-End with FatherDouble DealHarbor of Missing MenNo Man of Her OwnCaged FuryDisasterLady at MidnightUnknown IslandSeven Were SavedBlack BeautyThe Fabulous SuzanneBeyond the Blue HorizonIce-Capades RevueQuiet Please: MurderSkleněný klíčAdam Had Four SonsWest Point WidowLove Thy NeighborNorth West Mounted PoliceParole FixerQueen of the MobSeventeenThe Farmer's DaughterThose Were the Days!Zlaté rukaviceZáchranný oddílAmbush


Aktualizace osobnostního profilu Richard Denning: 23.3. 2024 20:04