Renée Fleming 65 let


Sopranistka Renée Fleming se narodila v Indianě, Pennsylvanie. Jako dcera středoškolských učitelů zpěvu vyrůstala v Rochesteru, New York. Po absolvování střední školy nastoupila na State University of New York a tam se hlasově vzdělávala pod vedením Patricie Misslin. Studia ukončila v roce 1981.

V roce 1988 vyhrála soutěž Eleanor McCollum Competition v Houstonu a neprodleně byla obsazena do rolu Hraběnky v Mozartově Figarově svatbě. Tato role ji vystřelila do hvězdných výšin a znamenala průlom v její kariéře. V letech 1988 - 1990 vyhrála velké množství cen a také se v těchto letech uskutečnily její debuty na nejpřednějších světových operních scénách.

V roce 1992 měla debutovat i v Metropolitní opeře New York, ale vzhledem k nemoci jiné zpěvačky převzala Renée její místo už v roce 1991 a definitivně upevnila svoje místo jako světová operní hvězda. Kariéra Renée Fleming obsahuje také 3 světové premiéry oper, ve kterých Renée zpívala.

Renée Fleming je jedna z nejvyhledávanějších a nejžádanějších sopranistek na světě. Její repertoár je velmi rozsáhlý - jmenujme jen několik rolí: Fiordiligi (Cossi fan tutte), Donna Anna (Don Giovanni), Rusalka (Rusalka), Tatiana (Evžen Oněgin), Ellen Orford (Peter Grimes), Desdemona (Otello), Marguerite (Faust). Její repertoár zahrnuje i nepřeberné množství písňové tvorby.


14.2.1959
Indiana, Pennsylvania, USA
Renée Fleming csfd

MargaretRosenkavalier, DerLa Fille du régimentManonNevěsta větruDon GiovanniOtelloThe Dangerous LiaisonsThe Ghosts of VersaillesMetropolitan Opera: Live in HDRenée Fleming's Cities That Sing: VeniceWayne Shorter: Zero GravityRenée Fleming's Cities That Sing - ParisBuilt Beautiful: An Architecture and Neuroscience Love Story with Narration by Martha StewartKoncert ze Schönbrunnu 2017Histoires d'opérasRufus Wainwright: Prima DonnaUž je to tadyYou Cannot Start Without Me: Valery Gergiev, MaestroIn Search of MozartOslava VánocMusic for Middle-EarthImagineMet Opera: Dialogues Des CarmelitesDvořák: RusalkaLucrezia BorgiaBizet's CarmenLa TraviataThaϊsLa TraviataRusalkaW. A. Mozart: Figarova svatbaA Capitol FourthThe 88th Annual Macy's Thanksgiving Day ParadeMacy's Thanksgiving Day ParadeNoční Show Craiga FergusonaOn a tout essayéThe ViewWGN Morning NewsNoční show Davida LettermanaLarry King LiveLive From Lincoln Center3nach9Great Performances


Aktualizace osobnostního profilu Renée Fleming: 10.11. 2023 01:40