Tom Ford 62 let


Tom Ford se narodil 27. srpna 1961 v Austinu, ve státě Texas, USA. V 11 letech se spolu s rodiči přestěhoval do Santa Fe. Zde vystudoval St. Michael´s High School a Santa Fe Preparatory School, kterou absolvoval v roce 1979. Přestěhoval se do New Yorku, kde začal studovat historii umění na New York University. Po roce ovšem studia zanechal z důvodu účinkování v několika desítkách reklamních kampaních současně, což bylo časově velmi náročné. Později se Ford vrátil ke studiu na New School University v New Yorku, kde vystudoval interiérovou architekturu.

Do světa filmu se zapsal svým režijním debutem filmu A SINGLE MAN. Film je založený na románu Christophera Isherwooda a zachycuje jeden den v životě vysokoškolského učitele George. Ten se právě vyrovnává se smrtí svého dlouholetého partnera Jima. Film je určitým zamyšlením zda život má smysl. Dílo získalo nominaci na Zlatého lva a nominaci na Oscara v kategorii nejlepší herec v hlavní roli (Colin Firth). Ford film nejen režíroval, ale i celý financoval.

Úspěchy v módním odvětví a začínající režijní kariéru doplňuje i spokojený osobní život. Tom Ford žije již řadu let se svým přítelem, módním novinářem a někdejším šéfredaktorem Vogue Homme International, Richardem Buckley. Střídavě se nacházejí v Londýně, Santa Fe a Los Angeles. Nyní pár uvažuje o adopci dítěte.


27.8.1961
Austin, Texas, USA
Tom Ford csfd

Noční zvířataSingle ManNoir AnthraciteZoolanderMilano: The Inside Story of Italian FashionArianne Phillips: Dressing the PartMcQueenThe Gospel According to AndréMademoiselle CScatter My Ashes at Bergdorf'sThe Making of 'Queenie Eye'McQueen and IValentino: The Last EmperorVisual AcousticsPaul McCartney: Queenie EyeElton 60 – Live at Madison Square GardenTom Ford Research: Skincare for the 21st CenturyTom Ford: Fall/Winter 2019/2020 at NYFWTom Ford: Spring/Summer 2020 at NYFWTom Ford: Spring/Summer 2019 CollectionLady Gaga: I Want Your LoveJustin Timberlake: Suit & TieTom Ford: Boys & GirlsHollywood InsiderThe 74th Golden Globe AwardsZlatý Glóbus 2016Close Up with the Hollywood ReporterThe Late Late Show with James CordenLove Lust82. Annual Academy AwardsThe BRIT Awards 2010Zlatý Glóbus 2010Noční Show Jimmyho FallonaPopcorn with Peter TraversRencontres de cinémaMade in HollywoodLe grand journal de Canal+The Culture ShowChe tempo che faJimmy Kimmel Live!Show Ellen DeGeneresovéBreakfastVH1 Fashion Awards 1998The ViewVH1 Fashion Awards 1996ExtraGomorronCharlie RoseOprah showGood Morning AmericaFilm '72


Aktualizace osobnostního profilu Tom Ford: 24.11. 2023 07:19