Steve Pemberton 56 let


Steve James Pemberton je britský herec a scénárista, nejlépe znám jako člen THE LEAGUE OF GENTLEMAN, což je také televizní seriál. Narodil se 1. října 1967 v Blackburnu, Lancashiru, Anglii. Vystudoval střední školu svatého Michala, kde se poprvé objevil jeho herecký talent. Díky tomu se dal na studia divadelního umění, konkrétně Brett Hallskou univerzitu.

Poté se objevoval znovu hlavně v seriálech, často BBC, například SHAMELESS, kde si ve dvou epizodách zahrál Eddieho Jacksona, poté hrál postavu Adriana Marra v muzikálovém seriálu BLACKPOOL, který sklidil slušné ohlasy. Z filmů stojí za zmínku role ve snímku Woodyho Allena MATCH POINT, nebo v MR. BEAN‘S HOLIDAY. Dále hrál v seriálech DR: WHO, WHITECHAPEL nebo BENIDORM.

Nedávno se duo z THE LEAGUE OF GENTLEMAN, Pemberton s Sheartsmithem dali znovu dohromady aby vytvořili další hororový seriál PSYCHOVILLE. Zde si Pemberton zahrál postavu Davida Sowerbuttse, mimoňe posedlého sériovými vrahy, nebo Lomaxe, potrhlého slepého sběratele plyšáků.


1.9.1967
Blackburn, Lancashire, England, Velká Británie
Steve Pemberton csfd

Better ManThe Interrogation of Tony MartinProfessor Branestawm ReturnsMr. StinkFirst Men in the Moon, TheZaslaná poštaNestanu se tvojí ženouPrázdniny pana BeanaStarožitníkův krámThe Bad Mother's HandbookZachraňte JimmyhoLassieMatch Point - Hra osuduPod zeleným stromemRiot at the RiteStopařův průvodce po GalaxiiZkáza spolku gentlemanůFešák ChurchillŽivot a smrt Petera SellerseNevěsta přes internetDobrá znameníThe Power of ParkerV čísle 9Na mušceSmrt v rájiBounty HuntersBritanniaWorzel Gummidge: Oživlý StrašákLiga gentlemanů


Aktualizace osobnostního profilu Steve Pemberton: 19.11. 2023 09:45