Janet Margolin (1943 - 1993)


Tato půvabná herečka se narodila 25.7.1943 v New Yorku. Je dcerou Benjamina Margolina, účetního a zakladatele nadace Nephrosis Foundation (v současnosti Kidney Foundation of New York) a Annette Margolin.

Její prvním počinem byl v roce 1962 snímek DAVID AND LISA režiséra Franka Perryho. Objevila se ve filmech Woodyho Allena SEBER PRACHY A ZMIZ a ANNIE HALL. V roce 1968 si zahrála po boku Giny Lollobrigidy v komedii Melvina Franka DOBRÝ DEN, PANÍ CAMPBELLOVÁ. Její poslední filmová role byla ve snímku Krotitelé duchů II z roku 1989. Objevila se v mnoha slavných seriálech jako například COLUMBO, TO JE VRAŽDA NAPSALA nebo STARSKY A HUTCH.

17. prosince 1993, ve věku pouhých 50 let, umírá na rakovinu vaječníků. Zanechala po sobě manžela, filmaře a herce, Teda Wasse a dvě děti.


25.7.1943
New York City, New York, USA
17.12.1993
Los Angeles, California, USA
Janet Margolin csfd

Vražda na dobírkuKrotitelé duchů IIOzvěny válkyMilostné hrátkyThe Plutonium IncidentPoslední objetíThe Triangle Factory Fire ScandalAnnie HallováMartinelli, Outside ManMurder in Peyton PlaceSharon: Portrait of a MistressLanigan's RabbiPlanet EarthPray for the WildcatsVaše tři minuty uběhlyFamily FlightThe Last ChildSeber prachy a zmizDobrý den, paní Campbellová!Enter LaughingEl ojo de la cerraduraNevada SmithTen Blocks on the Camino RealBus Riley's Back in TownMorituriNejvětší příběh všech dobDavid a LízaColumboTo je vražda, napsalaLanigan's RabbiSerpicoJoe ForresterS.W.A.T.Starsky a HutchLucas TannerPolice WomanKriminální odděleníThe Wide World of MysteryOwen Marshall: Counselor at LawThe InternsMedical CenterThe Young LawyersThe Mod SquadCoronet BlueArrest and TrialEast Side/West SideAlcoa PremiereBen CaseyThe DefendersThe Edge of Night


Aktualizace osobnostního profilu Janet Margolin: 1.11. 2023 02:31