Zdeněk Hruška 52 let


Syn dabingového režiséra Zdeňka Hrušky a herečky Miluše Dreiseitlové se narodil roku 1971 v Ostravě. Již během studia na pražské konzervatoři se věnoval herectví (byl např. členem Divadla Jiřího Wolkera) a od roku 1992 pak působil ve stálém angažmá v divadle ABC. V současnosti je členem Divadla Na jezerce a působí rovněž v Divadle ve věži, kde se na pódiu setkává se svým starším bratrem Liborem (1965) nebo sestřenicí Lucií Kožinovou (1969).

Zdeněk Hruška je ženatý a má dvě děti. Také jeho žena se věnuje divadlu, ovšem ne jako herečka, ale jako maskérka v divadle ABC.

I přes své nesporné charisma je Zdeněk Hruška řadovému publiku prakticky neznámý. Jeho nejznámější rolí je postava plastického chirurga MUDr. Pavla Getze v seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ II. Stejně jako jeho starší bratr Libor, i Zdeněk je obdařen zajímavou a neokoukanou tváří a zajímavým chraplákem. Uvidíme, co si pro něj připravuje budoucnost.


7.10.1971
Ostrava, Československo
Zdeněk Hruška csfd

Probudím se včeraSjezd abiturientůDům poslední radostiRabín a jeho GolemHora jménem AndělskáBrokovniceMementoBizonRakovina vůleOktopus1. MISESlunečnáModrý kódPoldové a nemluvněSpecialistéBohémaDoktorka KellerováPolicie ModravaV.I.P. vraždyVraždy v kruhuNejlepší trapasyKriminálka AndělTrapasyZdivočelá zeměAch, ty vraždy!Ordinace v růžové zahraděVyprávěj


Aktualizace osobnostního profilu Zdeněk Hruška: 8.3. 2024 00:51