Jang-Lee Hwang 79 let


Zajímavý herec, který na sebe upoutal už v sedmdesátých letech a v letech devadesátých se nenápadně vypařil, je jednou z nemnoha výjimek mezi hongkongskými herci. Jeho životopis totiž nezačíná narozením v Číně a učednickými léty strávenými v pekingské opeře. Narodil se 13. 12. 1944 v japonské Ósace, ale ani v Japonsku se moc neohřál. Jeho rodiče se odstěhovali do Jižní Korey, kde Hwang Jang Lee (nebo také Huang Cheng Li, Huang2 Zheng1 Li4, Hwang Jing Lee, Hwang Tae Su, Wang Tang Lee, Wong Cheng Li, Wong Jing Lei) strávil celé dětství a kde také objevil bojová umění. Ve čtrnácti letech se začal věnovat taekwondu a stal se mistrem sedmého stupně tohoto umění. Byl zjevně dobrý, protože pracoval jako instruktor v korejské armádě. Jeho kariéra v armádě neskončila docela slavně, protože po napadení americkým vojákem instinktivně vykopl a dotyčného útočníka zabil.

V devadesátých letech se Hwang rozhodl odejít na odpočinek, který porušil jen několikrát, naposledy v roce 1996. Je nositelem černého pásku (devátého stupně) v taekwondu a velmistrem tohoto umění.


21.12.1944
Prefektura Aomori, ostrov Honšú, Japonsko
Jang-Lee Hwang csfd

BossAmheuggaui hwangjeStreet Soldiers코리안 커넥션Tie dan xiong fengXi ya tu da tu shaHua xin ye mei guiKarate tiger 2: Zuřící bleskZhong hua zhan shiŽelezní anděléLau man ying hungMao shan xiao tangMilionářský expresSmrtící hledáníWhere's Officer Tuba ?Ninja TerminatorSadae solimsaAngry Young ManGwandongsalmusaGwangdongwan So Hwa-jinMan tian shen foNoigwonSolimsa yongpaliCheon-yonglanGuang Dong liang zai yuHuet seungMasters of Tiger CraneNindža odplácíNinja commandoSahyeongsajeSecret ExecutionersTajemný nindža, řvoucí tygrGoedochulmaHra smrti 2Jie dao sha renReturn of the Deadly BladeThe Eagle's Killer용호의 사촌들Dráždění svižníkaEagle vs. Silver FoxLackey and the Lady TigerMi zong huo yuan jiaSangwoongThe Buddha AssassinatorThe Ring of DeathTiger Over WallTwo Fists against the LawMao shan dao renMi quan san shi liu zhaoTen, který láme kosti opět bojujeThe Fearless DuoUmění pekelWu zhao shi ba fanMistrův synZhen jia gong fuŠkola hadaDa wu shi yu xiao piao keNan quan bei tui dou jin huOcelová pěstSmrtelný hvizd


Aktualizace osobnostního profilu Jang-Lee Hwang: 17.11. 2023 18:08