Michael J. Anderson 70 let


Michael J. Anderson se narodil roku 1953 v Huronu v Jižní Dakotě v noci na Halloween. Kvůli genetické poruše osteogenesis imperfecta vyrůstal na invalidním vozíku. Po absolvování střední školy cestoval po Americe, zpíval a žil ve svém autě. Poté navštěvoval University of Colorado, kde studoval řadu oborů od filozofie po mikrobiologii.

Po mnoho let byl Anderson nejvíce známý mezi fanoušky režiséra Davida Lynche, který ho obsadil do seriálu TWIN PEAKS (1990) kde ztvárnil tajemnou postavu ze sna agenta Dale Coopera. S Lynchem také spolupracoval na INDUSTRIAL SYMPHONY NO.1: THE DREAM OF THE BROKENHEARTED (1990). Objevil se rovněž i v celovečerním filmu MULHOLLAND DRIVE (2001). Velké uznání a úspěch získal za roli Samsona v seriálu CARNIVALE (2003) z produkce HBO.


31.10.1953
Denver, Colorado, USA
Michael J. Anderson csfd

Twin Peaks: The Missing PiecesĎáblíciMulholland DriveZimní pohádkaThis Is How the World EndsMinimum WageBojovníciClub VampireZabijákŽeny za mřížemiMurder Too SweetNoční pastFool's FireTwin Peaks: ohni se mnou pojďOživlá panenkaIndustrial Symphony No. 1: The Dream of the Broken HeartedSuffering BastardsVelká země malýchSilent but DeadlyBuddiesČas na dobrodružstvíOdložené případyČarodějkyCarnivaleBlack ScorpionThe Phantom EyePort CharlesAkta XStar Trek: Hluboký vesmír devětPicket FencesMěstečko Twin PeaksReflections on the Phenomenon of 'Twin Peaks'ScrewedBig TimeSticky FingersWhatever Happened to Mason ReeseNo Such Thing As Gravity


Aktualizace osobnostního profilu Michael J. Anderson: 7.3. 2024 05:28