John Ritter (1948 - 2003)


Americký herec a komik John Ritter se narodil 17. září 1948 v Burbanku (Kalifornie) jako Jonathan Southworth Ritter do umělecké rodiny. Jeho matka byla herečka Dorothy Fay a otec legendární countryový zpěvák Tex Ritter. Středoškolské vzdělání získal na Hollywood High School a poté začal studovat na Univerzitě jižní Kalifornie obor psychologie a architektura, ale nakonec graduoval v oboru dramatické umění, když po dvou letech změnil zaměření a připojil se do dramatické třídy pod vedením herečky Niny Foch. První herecké zkušenosti získal účinkováním v několika seriálech, jako například "THE WALTONS", nebo "M*A*S*H". Svou hereckou kariéru založil převážně na televizní tvorbě, kde se jeho hlavní doménou staly především seriály. Největší úspěch a popularitu mu vynesla role Jacka Trippera v sitcomu "THREE'S COMPANY". Tato role mu vynesla Zlatý Glóbus i cenu Emmy. Z celé řady dalších rolí v seriálech je u nás známá například postava doktora Madisona ze seriálu "ALLY MCBEALOVÁ", která mu vynesla nominaci na cenu Emmy.

John Ritter byl dvakrát ženatý. Jeho první manželkou byla v letech 1977 - 1996 herečka Nancy Morgan se kterou měl tři děti, Jasona (nar. 1980), Carly (nar. 1982) a Tyler (nar. 1984). Jeho druhou ženou byla od roku 1999 herečka Amy Yasbeck, ale již rok před svatbou se jim narodila dcera Stella. V září roku 2003 při natáčení televizního sitcomu "8 SIMPLE RULES" John Ritter zkolaboval a i přes rychlý převoz do blízké nemocnice Providence Saint Joseph Medical Center zemřel na následky vrozené srdeční vady. Shodou okolností se ve stejné nemocnici i narodil. O necelé dva měsíce ho přežila jeho matka Dorothy Fay, která zemřela 5. listopadu téhož roku v úctyhodném věku 88 let. John Ritter je pochován ve Forest Lawn, Hollywood Hills Cemetery v Los Angeles. Za svůj přínos a úspěch v televizní tvorbě získal v roce 1983 svou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy, hned vedle hvězdy svého otce Texe Rittera.


17.9.1948
Burbank, California, USA
11.9.2003
Burbank, California, USA
John Ritter csfd

Stanley's Dinosaur Round-UpCliffordovo neobyčejné dobrodružstvíManhoodSanta je úchyl!Muž rokuNuncrackersCucákDěsný výletDům v kraji hrůzyLost in the Pershing Point HotelPanikaMuž zázrakůPříslib smrtiSesláno z nebeChuckyho nevěstaI Woke Up Early the Day I DiedMontanaSeznam mrtvýchStín pochybnostiŽivotní příležitostA Gun, a Car, a BlondeBoj za spravedlnostDead Man's GunHacksWorld's Greatest Magic 4, TheZkurvená nudaZtráta důvěryFor HopeNejvětší světová kouzla 3Smrtící bumerangUnforgivableŽoldákGrampsZlatá klecVšude dobře, doma nejlípDanielle Steel: Buď otcem mého dítěteThe Only Way OutFraškaĎábelská frekvenceSummer My Father Grew Up, TheTen kluk je postrach 2Ten kluk je postrachThe Dreamer of OzToMy Brother's WifeS ženami pod kůžíNejstarší řemesloIt's Howdy Doody TimeLast Fling, TheOpravdoví mužiPrison for ChildrenSmoky Mountain Christmas, AUnnatural CausesTak si jdiDonald Duck's 50th BirthdayMiluj souseda svéhoSunset LimousineFantastic Miss Piggy Show, ThePray TVThe Flight of Dragons


Aktualizace osobnostního profilu John Ritter: 11.11. 2023 21:12