Adrian Dunbar 65 let


Adrian Dunbar je filmový, divadelní a televizní herec a hudebník, který se narodil v největším městě hrabství Fermanagh v Severním Irsku, které se nazývá Enniskillen, ve kterém prožil své dětství v římskokatolické rodině, kde byl nejstarším ze sedmi dětí se dvěma bratry a čtyřmi sestrami. Když mu bylo 10 let, tak se přestěhoval se svými sourozenci a rodiči do Portadownu v hrabství Armagh. O tomto místě později řekl v jednom rozhovoru, že město Portadown bylo nejvíce marginalizované ze všech nacionalistických komunit na severu. „Najednou jsme žili ve městě, kde kdybyste byli katolíci, což já jsem byl, tak byste nemohli jít po ulici, aniž byste se dostali do nějakého konfliktu.“

V sedmnácti letech se přestěhoval do Londýna, kde v roce 1978 začal studovat školu nazvanou Guildhall School of Music and Drama, kde se během svého pobytu seznámil s budoucími herci Liamem Neesonem a Neilem Morrisseyem. V roce 1979, když byl v druhém ročníku této dramatické školy, tak mu náhle zemřel na krvácení do mozku jeho otec Sean.

V roce 1983 po úspěšném dokončení školy se seznámil s Annou Nygh, australskou herečkou, která později praktikovala masáže. V roce 1986 se vzali a v roce 1987 se jim narodila dcera Madeleine. Adrian je také nevlastním otcem Teda, Annina syna z prvního manželství.

Navzdory tomu, že udělal kariéru jako herec, tak jeho další obrovskou láskou byla hudba. Dokonce měl svou vlastní kapelu s názvem „Adie Dunbar and the Jonahs“, ve které vystupoval jako hlavní zpěvák. Kapela vydala album s názvem „Two Brothers“ a mnoho písní na albu napsal sám Adrian. Kapela byla dokonce na turné, hrála na místech v Nashvillu a Austinu v americkém Texasu.


1.8.1958
Enniskillen, Hrabství Fermanagh, Northern Ireland, Velká Británie
Adrian Dunbar csfd

EmilySněhulákTajný deníkGood VibrationsMother's MilkMoAct of GodPoslední zpověď Alexandera PearceaOko delfínaChild of MineKidnappedThe Quatermass ExperimentMickybo a jáMurphyho zákon: Šílený šampionSuspicionBlázni k pronajmutíStřelciTough LoveJak se Harry stal stromemThe Wedding TackleWild About HarryGenerálOfficer from France, TheCruel TrainNevinné lžiRichard III.The Near RoomModrý chlapecNávrší vdovRadost ze životaDámský průvodce nevěrouHra na pláčKomediantiChildren of the NorthPoslouchej mou píseňDrowning in the Shallow EndBurziániMoje levá nohaMíle za čtyřiRozdělený světThe DawningBanditi nebeAfter You've GoneHidden Curriculum, TheFive FablesRidleyLine of DutyV čísle 9Blood


Aktualizace osobnostního profilu Adrian Dunbar: 19.11. 2023 19:43