Amy Brenneman 59 let


Amy Frederica Brenneman se narodila v městě New London ve státě Connecticut. Její matka Frederica byla jednou z prvních žen, které úspěšně dokončily studium na Harvardu a pracovala jako soudkyně. Její otec Russell je právníkem zabývajícím se problematikou životního prostředí. Amy má dva starší bratry: Matthewa, který je také právníkem, a Andrewa, který se zabývá produkcí interaktivního softwaru. Amy také stejně jako její matka promovala v roce 1986 na Harvardu, ovšem zabývala se studiem komparativního náboženství. Jeden semestr strávila také studiem náboženských obřadů v Nepálu. Během studia zformovala divadelní skupinu nazvanou Cornerstone Theatre Company, která přinášela klasická divadelní představení do malých měst a podporovala místní obyvatele, aby se do těchto představení zapojili. Po pětileté šňůře s touto skupinou se přestěhovala do New Yorku, kde se stala učitelkou v Brooklynu.

Ten pravý průlom ale přišel až v roce 1999, kdy získala titulní roli rozvedené svobodné matky Amy Grayové v seriálu SOUDKYNĚ AMY. V tomto seriálu účinkovala až do roku 2005. Na tomto seriálu se také podílela jako výkonná producentka a scénáristka. Za výkon v něm byla v letech 2000 – 2002 třikrát nominována na cenu Emmy i na Zlatý Globus, v roce 2002 byla nominována na Golden Satellite Award a v letech 2001 – 2002 dvakrát získala TV Guide Award. V roce 2003 si zahrála v dramatu OFF THE MAP a v roce 2005 si pak zahrála Lornu v komorním snímku o životech devíti žen NINE LIVES, za který získala v témže roce na filmovém festivalu v Locarnu bronzového Leoparda. K jeím rolím z poslední doby patří role doktorky Violet Turnerové, kterou hrála v letech 2007 – 2009 v seriálu PRIVATE PRACTICE.

V září roku 1995 se provdala za režiséra Brada Silberlinga, se kterým žije doposud. V roce 2001 se jim narodila dcera Charlotte Tucker a o čtyři roky později syn Bodhi Russell.


22.6.1964
New London, Connecticut, USA
Amy Brenneman csfd

Sweet GirlFoster BoyHer Mind in PiecesPeelova rodinaPohled na láskuSlova nebo obrazy?Mother and ChildKdo chce zabít Nancy?88 minutCome Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private PracticeLáska podle předlohyNine LivesLemony Snicket: Řada nešťastných příhodZapomenuté místoATFCo vlastně ženy chtějí?Mary Cassatt: An American ImpressionistSuburbansMěsto andělůTví přátelé a sousedéDžungleNevadaDenní světloMilenec nebo vrahCasperNelítostný soubojSbohem, láskoPig in the PythonDívka, která se třpytilaStarej chlapTell Me Your SecretsThese DaysGoliášPanenka JanePozůstalíViceprezident(ka)Království


Aktualizace osobnostního profilu Amy Brenneman: 11.11. 2023 00:44