Eliška Nezvalová 44 let


Eliška Nezvalová se narodila 7. prosince 1979 v Havířově. Poté co nastoupila ke studiu na pražské Státní konzervatoři, začala se ihned věnovat nejen své dosavadní činnosti, kterou je dabing, ale také od roku 1998 hostovala v Divadle na Fidlovačce. Toto divadlo se stalo její domovskou scénou. Eliška Nezvalová se při studiích setkala s vynikajícímu pedagogy jako např. Jaroslavem Satoranským, nebo Janou Preissovou.

Daleko úspěšnější byla a stále je v dabingu. Od roku 2002 se věnuje dabingu zahraničních filmů a v současné době, je její jméno stálicí jak u České televize, tak i v dabingu stanic HBO a Cinemax. Za zmínku postav, které nadabovala určitě stojí Julia Roberts ve filmu Hook, Marylin Monroe ve snímku Vše o Evě a nebo např. film Strach a hnus v Las Vegas, kde propůjčila hlas herečce Cameron Diaz.


2.12.1979
Havířov, Československo
Eliška Nezvalová csfd

O království z nudlí a štěstí bez konceČerná kartaDuch1. MISEDabing StreetModrý kódPolicie ModravaOrdinace v růžové zahraděProč bychom se netopiliZdivočelá zeměNemocnice na kraji města po dvaceti letechVýjimečný stav


Aktualizace osobnostního profilu Eliška Nezvalová: 9.10. 2023 06:22