Kateřina Bradáčová 47 let


Její rodiče jsou tzv. „světští“,  vlastní kolotoče a kočují po republice. Kateřina má dvě sestry, starší a mladší, ale každá má jiného otce. Po základní škole studovala rok „administrativu“, po roce se studiem skončila. V té době poprvé vzala pervitin a z roční přestávkou bere drogy dodnes. Podle svých slov se pokoušela mnohokrát drogy přestat brát. Žije po ulicích a squattech, dochází do organizací, které drogově závislým pomáhají. Sama se pokouší pomáhat i druhým. Bere, pokud má dost peněz, substituci (náhradní léčbu).

Kateřina se mihla v cyklu o drogách Když musíš, tak musíš? Objevila ji režisérka Helena Třeštíková a natočla s ní jeden díl do cyklu Ženy na přelomu tisíciletí. Následoval samostatný filmový medailon V pasti - Katka. Režisérka se rozhodla osudy Kateřiny ale sledovat nadále, tedy až do roku 2009 a z tohoto materiálu vzniká celovečerní dokument Katka. Ten má premiéru 25. 2. 2010.

O filmu říká jeho hlavní protagonistka: „Myslím, že má smysl. Začala jsem to dělat pro lidi, aby viděli, jak to reálně je, nic jsem nezabarvovala, nehrála. Nikomu ani sobě jsem nic nepřidávala. Taková je realita.“ A dále se zamýšlí: „Jaké vlastnosti mě asi přivedly k drogám? Zmatenost, nestabilita. Jestli bych dokázala přestat brát drogy? Ano, kdybych měla silnou vůli a vůli dokázat zmizet z tohoto prostředí. Největší přání? Mít střechu nad hlavou.“


14.1.1977
Praha, Československo
Kateřina Bradáčová csfd

KatkaV pasti - KatkaŽeny na přelomu tisíciletíPozdní sběrKdyž musíš, tak musíš?


Aktualizace osobnostního profilu Kateřina Bradáčová: 31.10. 2023 00:19