Lucie Matoušková 50 let


Herečka Lucie Matoušková se narodila 30. května 1973, v herecké rodině. Otec byl produkční v Československé televizi, maminka je herečka a pedagožka Daniela Hlaváčová. Lucie je také neteří herečky Jany Hlaváčové. Už jako malá doprovázela do divadla svou maminku, která byla dlouholetou členkou Divadla E. F. Buriana. To samozřejmě vedlo k tomu, že již od dětských let chtěla být herečkou.

S postupným přibýváním let její kariéra pomalu končí a v televizi se objevuje jen sporadicky. Po studiu na DAMU, které ukončila ve čtvrtém ročníku, nastoupila v roce 1999 do svého prvního angažmá v Městském divadle v Mladé Boleslavi, kde ztvárnila mnoho zajímavých rolí a za roli Lízy v divadelní hře "Obchodník z deštěm", od Richarda Nashe, byla v roce 2002 nominována na cenu Thalie.

Lucie ráda tancuje, zajímá se o Tarot a o karetní hry a je vášnivou amatérskou fotografkou.


30.5.1973
Československo
Lucie Matoušková csfd

Krakonošovo tajemstvíKameňákCyprián a bezhlavý prapradědečekLék pod kůžiPárátkoTenký ledŽáku Kašíku, nežeň se!Cizí holkaČarovná rybí kostičkaBráškaOdznak VysočinaPolicie ModravaAnatomie životaPoldaOrdinace v růžové zahraděPříkopyMěstské divadlo Mladá BoleslavOsudy hvězdBílá nemocKrál Lear


Aktualizace osobnostního profilu Lucie Matoušková: 5.11. 2023 01:16