Edie Falco 60 let


Edith Falco, narozená 5.července 1963 v Brooklynu, maturovala na Northport High School a následně vystudovala State University of New York at Purchase společně se svými přáteli, Stanlyem Tuccim a Vingem Rhamesem. V počátcích své kariéry se objevila v seriálech ZÁKON A POŘÁDEK, NEW YORK UNDERCOVER a ZLOČIN V ULICÍCH.

První podstatnější filmovou roli si Falco zahrála v roce 1994 ve filmu Woodyho Allena – VÝSTŘELY NA BRODWAYI. Na konci devadesátých letech se objevila ve filmech ZEMĚ POLICAJTŮ a NÁHODNÉ SETKÁNÍ. Zazářila také na Brodwayi, ve hře Side Man, která si v roce 1999 odnesla Tony Award pro nejlepší drama.

Po skončení Sopránů naskočila do dalšího seriálu, NURSE JACKIE, černá komedie z produkce stanice Showtime jí vynesla v roce 2009 další cenu Emmy, tentokrát za hlavní roli v komediálním seriálu. Edie Falco se tak stala druhou ženou, která v historii vyhrála Emmy za drama i komedii.

V roce 2003 jí byla diagnostikována rakovina prsu, ze které se úspěšně vyléčila a podle svých slov také v minulosti měla problémy s alkoholem. V letech 2004 adoptovala syna, kterého pojmenovala Anderson, a o čtyři roky později také dceru Macy.


5.7.1963
Brooklyn, New York City, New York, USA
Edie Falco csfd

Bláznův rájI'll Be Right ThereMatkaAvatar: The Way of WaterThe Land of Steady HabitsViper ClubI Love You, DaddyMegan LeaveyOutside InPevná linkaHořký život komikaGods Behaving BadlyTři zahrady za domemKonečně spoluVe stínu pravdyThe QuietZačít úplně jinakFargoSluneční zeměJeniferDeath of a DogOvernight SensationJudy BerlinNáhodné setkáníStringerDražší než rubínyCost of LivingHořící pekloHurricaneSoukromé neřestiTrouble on the CornerZemě policajtůBreathing RoomChildhood's EndKlauniLayin' LowPohřebBackfire!ZávislostTrhlinaI Was on MarsZákony přitažlivostiVzájemná důvěraSidewalk StoriesThe Unbelievable TruthSweet LorraineBupkisAmerican Crime StoryTommyLaw & Order: True Crime


Aktualizace osobnostního profilu Edie Falco: 17.11. 2023 18:55