Frances Conroy 71 let


Narodila se r. 1953 v Monroe, v americkém státě Georgia. Vystudovala herectví – drama v Neighborhood Playhouse a na Julliard School v New Yorku. Záhy se stala výraznou a obsazovanou herečkou na Broadwayi. Zde se seznámila s dramatikem Arthurem Millerem a stali se dobrými přáteli. Roku 2000 byla nominovaná na cenu Tony v kategorii „nejlepší herečka“ právě za účinkování v jeho hře „The Ride Down Mt. Morgan“. Během práce v televizi se seznámila se svým manželem – hercem Janem Munroem. Manželé jsou od r. 1992.

Její účinkování na stříbrném plátně však tak úspěšné není, ztvárňuje především menší role (LETEC, SAMOTÁŘ V SEATTLU). Byla dokonce jednou ze zvažovaných kandidátek na Zlatou malinu za účinkování v nepříliš úspěšném snímku CATWOMAN (2004).


15.3.1953
Monroe, Georgia, USA
Frances Conroy csfd

NimonaSíla psaJames vs. His Future SelfJokerMountain RestPříběhNo Pay, NudityTom a Jerry: Návrat do Země OzWelcome to HappinessAbby in the SummerChasing GhostsNeporazitelný SupermanRing of FireBad MomSuperhvězda SupermanTom a Jerry: Čaroděj ze země OzPastRodinná prokletíSkrýšWaking MadisonHolka z městaLáska na druhý pohledTak se mějThe Smell of SuccessHumboldt CountyMike Birbiglia's Secret Public JournalProbuzení tmyIra & AbbyRituálJeden navícZlomené květinyCatwomanLetecDie, Mommie, Die!Krásná pokojskáShowboySmrt milionářeHustší než krevNevinné obětiČarodějky ze SalemuAngelaBáječná létaJourneyOne More MountainDobrodružství Hucka FinnaSamotář v SeattluVůně ženyBilly BathgateOur TownRocket GibraltarTerrorist on Trial: The United States vs. Salim AjamiŠpinaví, prohnilí lumpovéL.B.J.: První létaTichý protestZamilovánCarl Sandburg: Echoes and SilencesRoyal Romance of Charles and Diana, The


Aktualizace osobnostního profilu Frances Conroy: 19.4. 2024 13:11