Jeannie Epper 83 let


Jeannie Epper je americká filmová kaskadérka a herečka. Jako kaskadérka hrála ve více než sto filmech a TV seriálech. Nejvíc ji snad ale proslavila kaskadérská double role Lyndy Carter v seriálu WONDER WOMAN /1975-1979/. V dokumentárním filmu DOUBLE DARE /2004/ o filmových kaskadérkách byl natočen její profil spolu s další kaskadérkou Zoe Bell. Americký časopis Entertainment Weekly poznamenal, že mnozí ji považují za ‚nejlepší kaskadérku, která kdy žila'.

Spolužáci jejího syna nevěřili, že jeho matka hrála dablérku Lyndě Carter v seriálu Wonder Woman a to ani po shlédnutí několika dílů, které jim její syn přinesl. Když se tato příhoda donesla samotné Lyndě Carter, pozvala celou třídu na natáčení aby všichni věděli a viděli, že syn Jeannine Epper opravdu nelže. Během natáčení filmu FOXY BROWN /1974/ s Pam Grier byla nešťastnou náhodou uhozena  železnou trubkou a Epper skončila s otevřenou lebeční ranou v nemocnici.

Jeannie Epper je součástí velké kaskadérské rodiny Epperů, kde její otec John Epper, sestra Margo Epper a bratři Gary Epper, Tony Epper a Andy Epper jsou také všichni filmoví kaskadéři. Je matkou dcery Eurlyne Epper a synů Kurtise a Richarda Epperových.


27.1.1941
Simi Valley, California, USA
Jeannie Epper csfd

EvilutionKaranténaKill Bill 2LegacyMám rád HuckabeesSmrtonosná past 3Nebezpečné místoPolicajt v Beverly Hills IIIŠampióniNeprozraď měGladiátorVarovný signálDrumSwitchblade SistersFoxy BrownováŽivot a doba soudce Roye BeanaPodzim CheyennůEleventh HourLovci duchůMyšlenky zločinceMůj přítel MonkČarodějkyThe Amanda ShowPříběhy ze záhrobíLaverne & ShirleyWonder WomanStuntwomen: The Untold Hollywood Story78/52Behind the TaurusThe TruthDvojí výzvaNejslavnější kaskadérské výkony na světěThe Interviews: An Oral History of Television


Aktualizace osobnostního profilu Jeannie Epper: 18.4. 2024 16:56