Gabriela Míčová 49 let


Talentovaná Gabriela Míčová se narodila v Prostějově 25. února 1975, vyrůstala však ve Vyškově, kam se s rodinou přestěhovala, a kde také vystudovala střední zdravotnickou školu. Právě prostřednictvím této školy se nechala poprvé a osudově unést divadlem, když se se školou vydali na výlet do brněnského divadla Husa na provázku. Gabriela Míčová se přihlásila na JAMU, bohužel však neúspěšně, ale byla jí doporučena soukromá herecká škola v Šumperku, kde také svou cestu za hereckým snem zahájila - studovala zde dva roky, poté se přihlásila k přijímačkám na obor činoherní herectví pražské DAMU a tentokrát úspěšně. Byla zařazena do ročníku vedeném Borisem Rösnerem, Evou Salzmannovou a Milošem Horanským. Absolvovala v roce 2002 a její výsledky byly odměněny Cenou Děkana DAMU za mimořádnou úroveň výsledků po celou dobu studia a za originalitu v kreativních projektech.

Tento úspěších je do budoucna jistě zárukou, že Gabrielu Míčovou budeme vídat nejen na divadelních prknech, ale také na filmovém plátně, o čemž svědčí první vlaštovka - role v připravovaném filmu JÁ, OLGA HEPNAROVÁ (2013).


25.2.1975
Prostějov, Československo
Gabriela Míčová csfd

SuchoOběťSlovoPřípad dvou sesterJako z filmuZahradnictví: DezertérZahradnictví: NápadníkZahradnictví: Rodinný přítelJá, Olga HepnarováVlk z Královských VinohradZloději zelených koníZločin v PolnéPohádkářTři bratřiModrý tygrOdpad město smrtMísto zločinu České BudějoviceSedm schodů k mociSpecialistéZlatá labuťOdznak VysočinaPan profesorPět letBoženaŽivé terče


Aktualizace osobnostního profilu Gabriela Míčová: 14.11. 2023 10:14