Serge Falck 58 let


Serge Falck se narodil 19.4. 1966 v Belgii ve vesnici Schoten na předměstí Antverp. K herectví ho přivedli rodiče, protože jeho matka Rakušanka byla také herečka, a proto se v osmnácti letech rozhodl odstěhovat do Rakouska za svou tetou a začal studovat divadelní a hereckou školu v Innsbrucku. Poté začal hrát v Národním divadle ve Vídni, v Národní opeře ve Vídni, v divadle v Mnichově a ve Frankfurtu.

Hereckou slávu i scénaristické uznání mu však přinesl film OUVEJ!!! (Autsch!!!, 1995). V tomto filmu si zahrál hlavní roli a dokonce napsal i scénář, za který v roce 1996 obdržel prestižní cenu Romy. Serge Falck hraje postavu Chrise, který si se svým kamarádem Peterem vydělává na živobytí demonstracemi. Mezi jeho další filmy patří TUNEL SMRTI (2005), TESTAMENTMACHINE (2005) a HENRY DUNANT (2006).

I když se dnes ve filmu objevuje méně, věnuje se o to víc divadlu. Hrál při letních představeních divadla v Haagu, pravidelně se objevuje ve víděňských divadlech a při dobročinných a nadačních akcích jako moderátor. Jako moderátor i herec může přijímat nabídky z několika zemí, protože mluví plynule německy, anglicky, francouzsky, vlámsky a nizozemsky. Přes svou pracovní dráhu se též často věnuje svým koníčkům, hlavně fotbalu a golfu.

Serge Falck má herectví v krvi. Jeho bratr je holandský režisér Arno Dierickx, který se proslavil thrillerem POKREVNÍ BRATŘI (2008).


19.4.1966
Schoten bei Antwerpen, Belgie
Serge Falck csfd

CopStories: Stille NachtBlockbuster: Das Leben ist ein FilmSchnell ermittelt - SchuldMůj nejlepší nepřítelWie man leben sollSuper plánTajemství jezera Loch Ness 2Domeček z karetDie Slupetzkis - Urlaub wider WillenTajemství jezera Loch NessNous nous sommes tant haïsHenry Dunant: Du rouge sur la croixTunel smrtiQuintett komplettDer Mordsfilm - Tödliches Geschäft - Nur Geld macht glücklichDie Schuld der LiebeAutsch!!!Schwurgericht - Angst!Schwurgericht - Bruder, ich brauche dein BlutAngstAuf Teufel komm rausEtwas am HerzenKámen smrtiSOKO LinzDas NetzMísto činuVídeňská krevDennstein & SchwarzCopStoriesKrügerBrusselPoldové z RosenheimuSoko VídeňHeer & MeesterZáchranáři z hor


Aktualizace osobnostního profilu Serge Falck: 31.10. 2023 05:55