Victoria Hamilton 53 let


Victoria Hamilton je britská herečka, známá nejen svými divadelními počiny, za které obdržela několik ocenění, ale také rolemi v televizních kostýmních dramatech jako je např. seriál Z LARK RISE DO CANDLEFORDU nebo THE CROWN. Jejím manželem je od roku 2008 herec Mark Bazeley.

Během 90. let ztvárnila vedlejší role ve třech adaptacích románů Jane Austen, konkrétně v minisérii PÝCHA A PŘEDSUDEK (1995), ve filmu PERSUASION (1995) a MANSFIELD PARK (1999). Větší příležitost se jí naskytla až roku 2001, kdy si zahrála královnu Viktorii ve filmu režiséra Johna Ermana VIKTORIE A ALBERT. V roce 2005 se objevila po boku Benedicta Cumberbatcha a Jareda Harisse v minisérii AŽ NA KONEC SVĚTA, natočené dle románů Williama Goldinga. Do srdcí diváků se natrvalo zapsala až výborným ztvárněním Ruby Pratt, jedné ze dvou staropanenských sester vlastnících obchod s módou v malém městě 19. století. Tento oblíbený seriál z BBC produkce Z LARK RISE DO CANDLEFORDU (2008 – 2011) se dočkal celkem čtyř sérií. Dále se objevila v dalších seriálech – DŮM PODEZŘELÝCH (2013), HRA (2014) a DOKTOR FOSTER (2015).

V současnosti Victorii můžeme obdivovat v nejnovějším díle THE CROWN (2016 - ?), kde hraje Alžbětu I., královnu matku. Tento seriál, mapující nejen vládu královny Alžběty II., ale také vztahy v královské rodině, má naplánovaných celých šest sérií.


5.4.1971
Wimbledon, Londýn, England, Velká Británie
Victoria Hamilton csfd

The TrickThe CircuitToastFrench FilmSólokaprŠiré Sargasové mořeVery Social Secretary, AIn Search of the BrontësSbohem, pane profesoreTři sestry a jeden pohřebViktorie a AlbertMansfieldské sídloThe Merchant of VenicePersuasionCobraLifeDeep StateDoktorka FosterováKorunaMěstské legendyHraDům podezřelýchZ Lark Rise do Candlefordu


Aktualizace osobnostního profilu Victoria Hamilton: 14.4. 2024 14:07