Steve Lemme 55 let


Herec, scenárista a producent Steve Carlos Lemme se narodil v New York City a po otci je argentinského původu. Navštěvoval The Dalton School, střední školu v New Yorku, aby byl po jednom roce zdvořile požádán, aby přestoupil jinam. Po Fountain Valley School v Coloradu, na níž se stal profesionálním tanečníkem breakdance a debutoval v televizní reklamě pro kolumbijskou oděvní společnost, studoval na Colgate University, kde byl členem univerzitního bratrstva Beta Theta Pí. Na univerzitě se seznámil s ostatními členy budoucí komediální skupiny Broken Lizard – Jayem Chandrasekharem, Kevinem Heffernanem, Paulem Soterem a Erikem Stolhanske. V posledním ročníku však studium ukončil, což mu jeho otec dlouho nemohl zapomenout.

Broken Lizard se po ukončení studií na Colgate University znovu sešli v New Yorku a několik let vystupovali na univerzitních kampusech a v různých klubech, nejčastěji v The Duplex v Greenwich Village. V polovině 90. let se skupina začala odklánět od živých vystoupení a tendovat k natáčení. Napsali scénář a hráli v „Dante's Levels of Hell“, sérii krátkých intermezzo filmů pro Comedy Central Is This On? Ve stejné době natočili třicetiminutý 16mmparodický snímek The Tinfoil Monkey Agenda, který jim vynesl účast na filmovém festivalu ve Ft Lauderdale a utvrdil je v úmyslu točit celovečerní filmy. Na Colgate se odehrává jejich první komedie Puddle Cruiser z roku 1996, představená na festivalu Sundance. Vzhledem k velmi omezenému rozpočtu filmu tvořili komparz i herce téměř výhradně přátelé, rodinní příslušníci a další absolventi univerzity.

Snímek o venkovské dálniční hlídce z Vermontu Superpoldové byl natočen v roce 2000 a na festivalu Sundance sklidil ovace. V USA se sice zprvu setkal s jen vlažným zájmem, nakonec se ale stal kultovním, a to i díky Lemmeho postavě strážníka MacIntyra Womacka, nezapomenutelného zejména ve scéně s neprůstřelným suspenzorem (role Maca svému představiteli přinesla i vlastní Funko POP! figurku). Díky tomuto filmu Broken Lizard uzavřeli smlouvu se společností 20th Century Fox, která sponzorovala a distribuovala Klub hrůzy (2004), parodii na horory, v níž na tropickém ostrově neznámý zabiják vraždí zaměstnance idylického tropického letoviska. Postava Juana Castilla, kterou si zde Lemme zahrál, je inspirovaná jeho otcem. Castillovo jméno pak prokazuje poctu Patricku Swayzemu a jeho Johny Castlovi z Hříšného tance, neboť Lemme je Swayzeho velikým fanouškem.

Poté, co Jay Chandrasekhar v roce 2005 režíroval pro Warner Bros Mistry hazardu, dostali Broken Lizard nabídku na spolupráci se studiem, jejímž výsledkem byl jejich další celovečerní film Oktoberfest z roku 2006. Steve Lemme zde hraje „mozek“ týmu, vědce Charlieho Finkelsteina přezdívaného Fink, jemuž se podaří rozlousknout trik při pití ze zrádné skleněné holínky.


13.11.1968
New York City, New York, USA
Steve Lemme csfd

QuasiSuperpoldové 2The Origins of Wit and HumorFreeloadersMoje ShakeyThe Slammin' SalmonLoupež v BrooklynuŠpioni a bijákOktoberfestMistři hazarduKlub hrůzyOtevřené mořeSuperpoldovéBig Helium DogPuddle CruiserTacoma FD


Aktualizace osobnostního profilu Steve Lemme: 20.4. 2024 03:36