Vladimír Hrabal 0 let


Roku 1980 absolvoval muzikálové a činoherní herectví na brněnské JAMU. Po angažmá v tehdejším Státním divadle Oldřicha Stibora v Olomouci (1980–1981), Divadle pracujících Gottwaldov (1982–1989) a Divadle Petra Bezruče Ostrava (1990–1994) se začal věnovat herecké práci ve svobodném povolání. Po roce 2011 se vrátil na olomoucké jeviště jako stálý host.

Ve spolupráci Rozhlasu a televízie Slovenska a České televize vzniklo v roce 2018 historické drama Dubček, kde v režii Laca Halamu ztvárnil postavu prezidenta ČSSR Ludvíka Svobodu. V roce 2021 se objevil ve francouzském seriálu Totems. V německé produkci si roku 2022 zahrál také roli v životopisném snímku Der Kaiser o fotbalistovi Franzi Beckenbauerovi.

Z televizní hrané tvorby patřila k jeho výraznějším momentům úloha v třídílné inscenaci Arrowsmith (ČT). Ze seriálových účastí nutno připomenout jeho dvě různé role v Ulici (Nova), úlohu klíčového svědka v epizodě Sestřička v Případech soudce A. K. ČT) a následně pak v dalších českých seriálech Ohnivé kuře, Krejzovi, Slunečná (TV Prima). V roce 2022 si zahrál také v jednom z dílů krimiseriálu Specialisté (Nova).

V někdejší Československé televizi uváděl pořad pro mládež „Kontakt“. Z televizních reklam zaujal nejvíce v hlavních úlohách na lednici Calex (rež.: Filip Renč), na Tatranky (rež.: Olavi Häkkinen) a Sazku (rež.: Irena Pavlásková).


8.12.2023
Olomouc, Československo
Vladimír Hrabal csfd

DubčekTestamentToboganČertiskáDo zubů a do srdíčkaKopretiny pro zámeckou paníSpecialistéTotemsSlunečnáŽivot a doba soudce A. K.Ohnivý kuřeUliceArrowsmithMedvědi nic nevědíŠtúrovciSafariNehoda


Aktualizace osobnostního profilu Vladimír Hrabal: 8.12. 2023 12:10